A Sevilla triplázni tudott

2016. May 19. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Ever Banega
A Sevilla győzelmével ért véget az EL idei kiírása, miután Coke vezérletével a címvédő hátrányból felállva nyert 3-1-re a Liverpool elleni döntőben.

Nagyjából 35 ezer néző lehetett a szemtanúja annak, hogy a Sevilla történelmet ír Baselben. Az andalúz együttes ugyanis sorozatban harmadik EL-sikerét aratta, erre pedig a Bayern München 1960-as években elért triplázása óta nem volt példa az európai kupasorozatokban. Pedig a mérkőzés nem Kevin Gameiróék szájíze szerint alakult, hiszen hiába birtokolták többet a labdát és igyekeztek támadásokat kialakítani, nem tudták feltörni a liverpooli védelmet.

Sőt a 35. percben Daniel Sturridge előnyhöz juttatta övéit, egy zseniális megoldásnak köszönhetően, bal külsővel szerzett vezetést. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a liverpooliak két tizenegyesgyanús esetből is rosszul jöttek ki, mert a svéd játékvezető egyszer sem fújt a sípjába, pedig a szabályok értelmében ezt kellett volna tennie.

Aztán a szünet után minden megváltozott, 17 másodperc leforgása alatt a Sevillának sikerült egyenlítenie: Gameiro közvetlen közelről vette be Simon Mignolet kapuját. A belga hálóőre nem sokkal később hatástalanította a francia támadó újabb próbálkozását, de Coke lövéseivel már ő sem tudott mit kezdeni – a középpályás 16 és 5 méterről sem hibázott.

Nem tudni, hogy Unai Emery mit mondott játékosainak a félidőben, de egy teljesen másik Sevilla futott ki a pályára a térfélcsere után. Ez a Mersey-partiakra is igaz volt, csak negatív értelemben, mert James Milnerék a második 45 percben helyzetet sem tudtak kialakítani a címvédő kapuja előtt.

A Sevillára vasárnap egy újabb kupadöntő vár, az ellenfél azonban ezúttal a Barcelona lesz a Spanyol Király-kupában. A katalánok győzelmére a szorzó 1.28, míg a Sevilla rendes játékidőben elért sikerére 8.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply