A Sahtar brazilját akarja Klopp

2016. January 22. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Christian Benteke
Első nagy dobására készül a Liverpool vezetőedzőjeként Jürgen Klopp, aki szeretné megerősíteni csapata támadósorát.

Ami azt illeti, rá is fér a ráncfelvarrás a Liverpool csatársorára, mivel a csapat 22 bajnokin mindössze 25 gólt szerzett, ami nem árulkodik fergeteges támadójátékról.

Bár sok kritika érte a nyáron az Aston Villától 32,5 milió fontért megszerzett Christian Bentekét, hat góljával így is ő a házi gólkirály, megelőzve az ötgólos Philippe Coutinhót, aki támadó középpályásként pipálta le a csatárokat. A belga Divock Origi 1, Danny Ings 2, Daniel Sturridge szintén 2 gólt szerzett a bajnokságban, de a gyenge mutatónál nagyobb gond lehet Klopp számára, hogy jelenleg sérülés miatt egyikükre sem számíthat, ahogy Coutinhóra sem.

Éppen ezért nézett körbe az edző az átigazolási piacon, és megakadt a szeme a Sahtar Donyeck brazil gólgyárosán, Alex Teixeirán, aki Európa egyik legjobb góllövőjének számít. A 26 éves brazil 15 meccsen 22 gólt szerzett az ukrán bajnokságban, ami majdnem másfeles gólátlagot jelent. Ezen felül a Bajnokok Ligájában is összehozott 10 meccsen 4 gólt, szóval érthető, hogy felkeltette a nagycsapatok figyelmét, és az is, hogy a Sahtar szép nagy összeget szeretne érte kapni.

Korábban a Chelsea érdeklődéséről is lehetett olvasni, de úgy tűnik, a Liverpool most tesz egy lépést, hogy közelebb kerüljön Alex Teixeira megszerzéshez. Az angol lapok szerint 24,6 millió fontos ajánlattal környékezi meg a Liverpool az ukránokat, és egy delegáció el is utazott Floridába, jelenleg ugyanis ott edzőtáborozik a Sahtar. Kérdés, hogy sikerül-e az angoloknak meggyőzni a Sahtar vezetését, ők ugyanis 35 millió font körüli összeget szeretnének kapni a brazilért.

A Liverpool a hétvégén a Norwich ellen játszik, és Klopp azon a meccsen Roberto Firminótól és Bentekétől várhatja a gólokat.

A Norwich győzelmére a szorzó 4.33, a döntetlenre 3.50, a Liverpool sikerére 1.95.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply