A Premier League-ben kiesési rangadóra kerül sor

2015. April 26. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Sean Dyche
Az angol Premier League rajongóira szombaton, a 34. fordulóban kivételesen nem az élcsapatok között várható a legnagyobb csata, hanem az alsóházban. A jelenleg három kiesőhelyen álló csapat közül kettő egymás ellen játszik: a 28 pontos sereghajtó Burnley a két pozícióval előtte álló, 28 pontos Leicester City csapatát fogadja. Azaz amennyiben a hazaiak nyernek, úgy megelőzik a tabellán a nagy vetélytársat.

A Turf Moor nevű pályán azonban a szurkolók sohasem mehetnek biztosra, a kedvencek az eddigi 33 forduló alatt mindössze ötször hagyták el győztesen a pályát, igaz ezek közül négyet otthon arattak.

Novemberben a Hull City (1-0), decemberben a Southampton (1-0), januárban a Queens Park Rangers (2-1), márciusban pedig a Manchester City (1-0) hagyhatta el szomorúan a pályát. A Leicester összesen hét sikernél tart, ebből háromszor idegenben – a Stoke City (1-0), a Hull City (1-0) és a West Bromwich (3-2) otthonából – rabolt.

A Burnley menedzsere, Sean Dyche kénytelen lesz változtatni megszokott kezdőcsapatán, Ashley Barnes ugyanis az eltiltását tölti az Everton ellen begyűjtött piros lap miatt. Dean Marney és Kevin Long hosszú ideje sérült, rájuk várhatóan már nem is számíthat a szezon során.

A Leicester csatára, az idén ötgólos David Nugent vádlisérülése nem javult a megfelelő ütemben, a támadó egy hete a Swansea elleni bemelegítés során sérült meg, így kérdéses a szereplése. Marcin Wasilewski ugyanakkor ott lehet a pályán annak ellenére, hogy egy hete kemény medvepuszit kapott, és emiatt ki is kellett hagyni néhány edzést.

A hazaiak győzelmére 7/4 az odds, a döntetlenre 9/4, míg a vendégek sikerére 9/5 szorzóval lehet fogadni. Ami a statisztikát illeti: a Leicester a legutóbbi három meccsét megnyerte a Turf Mooron, viszont az még sohasem fordult elő, hogy zsinórban négyszer is nyerni tudjon Burnleyben. A Burnley legutóbb 2010 augusztusában verte a riválist, azóta nyolc meccsen nyeretlen maradt ellene.

A felek eddig 99 bajnokit vívtak egymás ellen, 30 döntetlen és 30 Leicester-siker mellett a Burnley 39-szer győzött. Az élvonalban viszont meglepetésre az eddigi 21 mérkőzésből csak egyszer győzött a Leicester, még 1929 februárjában.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply