A Liverpool a Chelsea-hez látogat

2015. May 10. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Philippe Coutinho

Idén nagyon megfeszül az európai porondért a Liverpool.

A Manchester United idegenben győzött szombaton, így előnye hét pontra nőtt a Liverpoollal szemben, amely vasárnap a már bajnok Chelsea vendégeként lép pályára a 36. fordulóban.

Az ötödik helyezett Liverpool bár idén több év kihagyás után ismét szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, nagy valószínűséggel a következő idényben már nem lesz ott a legjobbak között, hanem maximum az Európa Ligában mérettetheti csak meg magát. Ennek oka, hogy az utóbbi hetekben rendre vereséget szenvedő United szombaton 2-1-re nyert a Crystal Palace otthonában, és már a “vörös ördögök” menedzsere, Louis van Gaal is nyugodt a BL-indulást illetően.

A Liverpoolnak annak a Chelsea-nek az otthonában kellene nyernie ahhoz, hogy még legyen legalább matematikai esélye a negyedik hely eléréséhez, amely már bajnoknak vallhatja magát, ráadásul a bajnokságban január 1-je óta nem kapott ki – akkor a Tottenham Hotspur otthonában szenvedett 5-3-as vereséget.

A kedvezőtlen előjelek ellenére Brendan Rodgers, a Mersey-partiak menedzsere győzni szeretne a Stamford Bridge-en, de a vendégek sérülés miatt Mamadou Sakhóra és Daniel Sturridge-re sem számíthatnak legjobbjaik közül. A hazaiaknál Oscar, Ramires és Diego Costa is maródi.

“Úgy lépünk pályára, hogy a három pontot akarjuk elhozni” – mondta az északír szakember. “A Chelsea megérdemelte a bajnoki címet, a legjobbnak bizonyult, de mi nekünk az utolsó három meccsünket az irányításunk alá kell hajtani, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

Januárban a felek 1-1-es döntetlent játszottak az Anfielden a bajnokságban, a ligakupában pedig a londoniak nyertek 1-0-ra, de csak hosszabbítást követően.

A Chelsea győzelmét 21/20 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 5/2, a vendég Liverpool sikerére pedig 3/1 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply