A Leicester City ghánai középpályással erősít

2016. January 19. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Claudio Ranieri
A Leicester City megegyezett Daniel Amartey átigazolásáról az FC Copenhagennel, a ghánai válogatott középpályás a héten csatlakozhat Claudio Ranieri együtteséhez.

A dán labdarúgóklub hétfőn jelentette be, hogy sikerült megállapodni a ghánai válogatott labdarúgó átigazolásáról a Leicesterrel, a játékos a napokban kötelezheti el magát írásban is új klubjához. A középpályás 2014-ben igazolt a Copenhagen együtteséhez, az elmúlt másfél évben 63 mérkőzésen erősítette csapatát, vagyis egyértelműen alapembernek számított. Amartey 2013-ban kerül Európába, tavaly pedig teljesítménye a ghánai szövetségi kapitánynak is feltűnt, 2015-ben ötször húzhatta magára a válogatott mezét.

A 21 éves játékos több poszton is bevethető, a koppenhágaiak edzője szerint a Leicester jól járt a megszerzésével.

“Az első perctől fontos játékosa volt a keretnek, példamutatóan teljesített. Hatalmas fejlődésen ment keresztül, gyorsabban lépett előre, mint bárki is hitte korábban. Ez egy álom a számára, már régóta a Premier League-be vágyott” – mondta Stale Solbakken, a dánok vezetőedzője.

A Copenhagen ügyvezetője, Anders Horsholt sajnálta, hogy Amartey távozik, ám azt hozzátette, hogy a klub hosszú távú stratégiája alapján döntöttek.

A Leicester City az elmúlt bajnoki fordulóban csak ikszelt az Aston Villa otthonában, és így nem tudta kihasználni a szintén döntetlent játszó Arsenal botlását, a két gárda 44 ponttal áll a tabella első két helyén, a londoniak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően elsők.

Ranieri csapata szerdán a Tottenhamet látja vendégül az FA-kupában: a hazai győzelemre a szorzó 2.95, a döntetlenre 3.50, a vendégek sikerére 2.50.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply