A Leicester City angol bajnok

2016. May 3. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Riyad Mahrez
Hétfőn a Chelsea és a Tottenham 2-2-es döntetlent játszott egymással, ez azt jelentette, hogy a Leicester fennállása során először ünnepelhet bajnoki címet.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt, hogy a Leicesterhez kerül a trófea. A kiscsapat óriási meglepetésre nyerte meg a világ egyik legerősebb bajnokságának tartott PL-t, simán maga mögé utasítva olyan sztárcsapatokat, mint az Arsenal, a Manchester City és United, vagy éppen a Chelsea. Mégis, utóbbinak köszönheti, hogy már most bajnok lett, hiszen a londoni “kékek” a városi rivális Tottenhammel szemben játszottak döntetlent, úgy, hogy a tabella-2. Spurs már két góllal vezetett a szünetben.

Mivel a Leicestert üldöző Tottenham csak egy ponttal gazdagodott, már matematikailag sem tudja befogni Clauido Ranieri gárdáját. Az olasz szakember fantasztikus munkát végzett az előző szezonban még kiesés ellen küzdő klubnál. A sikerhez kellet egy masszív lábakon álló belső védő páros Robert Huth és Wes Morgan személyében, az elveszett labdákat nem ismerő N’Golo Kante a középpályára, valamint két fantasztikus szezont záró támadó: Rijad Mahrez és Jamie Vardy.

A második hely sorsa még nem dőlt el, a Tottenhamre még veszélyt jelenthet a harmadik Arsenal. A dobogó legalsó fokára még a Manchester City is pályázik, a negyedik, utolsó Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióra pedig még a Manchester United és a West Ham United is odaérhet.

A bajnok legközelebb szombaton lép pályára, a szezon utolsó hazai meccsén az Evertont fogadja. A szurkolókat biztos, hogy nem fogja érdekelni az eredmény, ők az ünnepléssel lesznek elfoglalva, de a játékosok mindent meg fognak tenni azért, hogy újabb három ponttal gazdagodjanak. Az utolsó fordulóban a Ranieri-csapat majd a Chelsea otthonába utazik.

A Leicester City sikerére a szorzó 2.00, míg a döntetlenre 3.50, a vendég Everton győzelmére pedig 3.60.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply