A Leicester Chelsea-taktikára váltott

2016. March 22. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

N'Golo Kante
Okos, de elég minimalista taktikára váltott a Leicester, amely 31 forduló után 66 pontot gyűjtve ötpontos előnnyel vezet a második helyen álló Tottenham előtt.

A Telegraph érdekes hasonlattal rukkolt elő, a brit lap egyrészt azt írta, hogy tankönyvekben kellene tanítani, ahogy Claudio Ranieri képes fenntartani a topon a csapatot, és ezt a kiváló munkát már-már a Chelsea tavalyi idényéhez hasonlította.

A Leicester az utolsó öt fordulóban veretlen maradt, és a West Bromwich Albion elleni hazai 2-2es döntetlent leszámítva ötször is 1-0-ra nyert. Így verte meg a Norwich Cityt, a Watfordot, a Newcastle Unitedet és legutóbb a Crystal Palace-t is.

A menetelés ezen módja nagyon hasonlít a Chelsea 12 hónappal ezelőtti sorozatához, a londoniak akkor február 11-től kezdve ötször is így nyertek, és végül nyolcpontos előnnyel begyűjtötték a bajnoki aranyat. A Leicester City legközelebb április 3-án vasárnap lép pályára, a King Power-stadionban a hazai győzelmére a szorzó 2.15, a döntetlenre 3.30, míg a Southampton idegenbeli sikerére 3.40.

Nagy kérdés, hogy mi lesz Ranierivel a következő szezonra, angol sajtóértesülések szerint ugyanis elképzelhető, hogy az olasz szövetség őt is megkeresi az Európa-bajnokságot követően, hiszen az eddigi kapitány, Antonio Conte távozik.

A Leicester 43 éves ausztrál tartalékkapusa, Mark Schwarzer szerint sok függ attól is, hogy a klub hogyan sáfárkodik értékeivel. Ha a legjobbakat, mint N’Golo Kante, Danny Drinkwater, Riyad Mahrez és Jamie Vardy sikerül megtartani, akkor a 64 éves menedzser is maradna.

“Minden játékos imádja őt, én nagyon csodálom a szenvedélyért, az elkötelezettségért és a bölcsességért. A klubnak létfontosságú, hogy minden áron itt tartsa, mert ő miatta került a csapat egy másik szintre” – nyilatkozta Schwarzer a Sky Sportsnak.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply