A Leicester a statisztikák szerint a BL-ben fog játszani

2015. December 16. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Jamie Vardy
Mikor lesz vége a Leicester jó szereplésének? – ezt találgatja mindenki Angliában. A statisztikák alapján a City BL-szereplésig jut az idény végén.

A Premier League-ből már 16 forduló lement, és az örök vesztesként elkönyvelt Claudio Ranieri csapata csak nem akar elfáradni, legutóbb a bajnoki Chelsea-t győzte le 2-1-re, és ezzel kétpontos előnnyel vezeti a bajnokságot. A statisztika mindenesetre szép folytatást ígér a Leicester-szurkolóknak, korábban ugyanis soha nem végzett a negyedik helynél hátrébb a Premier League-ben az a csapat, amely 16 forduló alatt 35 pontot szedett össze, márpedig James Vardy és társai éppen ennyinél tartanak.

A Chelsea ellen is betaláló Vardy 15 gólnál tart, amivel vezeti a góllövőlistát, míg az algériai Rijad Mahrez 11 góljával a harmadik a rangsorban. Kettőjük remeklése hatalmas szerepet játszik a Leicester meseszerű idényében, nem lenne tehát nagy szenzáció, ha a téli átigazolási szezonban a nagycsapatok egymásra licitálva próbálnák elcsábítani a páros tagjait.

Ranieri azonban gyorsan leszögezte, nincs az a pénz, amiért a Leicester megválna a nagy párostól. Hogy érzékeltessük, milyen nagy szám az, hogy a Leicester ilyen jól szerepel: tavaly 16 forduló után az utolsó helyen porosodott a csapat a Premier League-ben. Ranieri ennek ellenére óvatos, talán túlságosan is.

“Azt mondtam a játékosaimnak, még öt pont kell, és akkor biztonságban vagyunk. A szezon előtt ezt tűztem ki célnak, és majd ha elértük a 40 pontot, akkor nézünk más célok után. Az jó, ha a szurkolóink továbbra is álmodoznak, de nekünk a földön kell maradnunk. Igaz, ha őszinte akarok lenni, én is velük együtt akarom folytatni az álmot, és nem szeretnék felébredni” – nyilatkozta Ranieri. A Leicester a hétvégén a 10. helyen álló Everton vendége lesz.

Az Everton szombati győzelmére a szorzó 2.00, a döntetlenre 3.50, a Leicester sikerére 3.60.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply