A legenda nem fél attól, hogy Buffon megdönti a rekordját

2016. March 3. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Gianluigi Buffon
Dino Zoff szerint Luigi Buffon megdöntheti a Juventus házi góltalansági csúcsát, a torinóiak kapusa már 746 perce nem kapott gólt az olasz élvonalban.

A legendás válogatott kapus az 1972/1973-as szezonban kifogott egy remek szériát, és összesen 903 percen át tudta megőrizni kapuját a góltól, ez a Juventus történetében rekord. Az 1982-ben vb-címet nyert kapus házi csúcsa azonban veszélybe kerülhet, ugyanis a torinóiak jelenlegi kapusa immár 746 perce őrzi kapuját sikeresen. Buffon legutóbb éppen az Inter elleni rangadót hozta le kapott gól nélkül, előtte a Bologna, a Napoli, a Frosinone, a Genoa, a Chievo, a Roma és az Udinese sem talált be a Juventus kapujába.

“Gigi egy nagyszerű kapus, aki képes lehet megdönteni a rekordom. De az elismerés nemcsak neki, hanem az egész csapatnak jár. Csak gratulálni tudok Buffonnak, remélem, hogy még sokáig fogja védeni a Juventus hálóját” – jelentette ki Zoff.

A legendás kapus szerint a Juventusnak nagy esélye van ismét megvédeni a címét, immár zsinórban negyedszer, míg ha a Bajnokok Ligájában sikerül túljutnia a Bayern Münchenen, akkor ismét a döntőig menetelhet. Ráadásul az Olasz Kupában is áll még Massimiliano Allegri csapata, vagyis akár meg is ismételheti a tavalyi bravúros szezont.

Ha Buffon megdönti Zoff rekordját, akkor nagy esélye lesz megdönteni a Serie A góltalansági rekordját is, amelyet a Milan egykori kapusa, Sebastiano Rossi tart 929 perccel az 1993/1994-es szezon óta. Ha Buffon lehozza az Atalanta és a Sassuolo elleni bajnokikat kapott gól nélkül, akkor nemcsak Zoff, hanem Rossi csúcsát is átadhatja a múltnak.

Az Atalanta vasárnapi sikerére a szorzó 6.50, a döntetlenre 3.80, a Juventus győzelmére 1.53.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply