A Lazio edzője Inzaghi lett

2016. April 4. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Stefano Pioli
A Lazio menesztette vezetőedzőjét, Stefano Piolit, miután az együttes súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a városi rivális AS Romától. Ideiglenesen Simone Inzaghi látja el az edzői feladatokat.

Az előző idényben remekül teljesített a Lazio, nem is volt kérdés, hogy Pioli mellett kiáll a vezetőség. A mostani szezon azonban közel sem alakult úgy, ahogy azt a klub elöljárói eltervezték, és bár vártak az edzőváltással, a Roma elleni zakó már nekik is sok volt.

“A Lazio bejelenti, hogy menesztette Stefano Pioli vezetőedzőt posztjáról” – olvasható a klub közleménye. “Az első csapat megbízott edzője Simone Inzaghi lett.”

Az nem derül ki a kommünikéből, hogy az eddig a tartalékcsapatot irányító Inzaghi, akinek bátyja Filippo már az AC Milan kispadján is ült, szerződése meddig szól, de vélhetően csak az idény végéig. Viszont ha elégedettek lesznek a munkájával, akár hosszabb kontraktust is köthet az égszínkék-fehér mezesekkel.

Inzaghi játékosként több szezont is lehúzott a Lazióban, pályafutását is itt fejezte be 2010 nyarán. Testvéréhez hasonlóan ő is csatár volt, az élvonalban 187 találkozón 43 gólt lőtt, a legjobb idénye az 1998/99-es volt, amikor 15 bajnoki gólt lőtt. A válogatottban is bemutatkozhatott három alkalommal.

A Lazio a bajnokságban csak a nyolcadik, nagyon rapszodikus a teljesítménye, ráadásul már az Európa Ligában sem érdekelt. Vélhetően ez is befolyásolta a vezetők döntését, hiszen a cseh Sparta Praha ejtette ki Pioli csapatát.

A rómaiak április 10-én lépnek pályára, méghozzá a Balogh Norbertet is foglalkoztató Palermo otthonában. A szicíliaiak győzelmére a szorzó 3.40, míg a döntetlenre 3.40, a vendég Lazio sikerére pedig 2.10.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply