A Krasznodar kiütötte a Diósgyőrt

2014. August 1. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

A Diósgyőr 5-1-es vereséget szenvedett a vendég orosz Krasznodar együttesétől a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának csütörtöki első mérkőzésén, a debreceni Nagyerdei Stadionban.
András; Jedrzejcsik, Artur

Debrecen, 2014. július 31. A diósgyőri Gosztonyi András (b) és az orosz csapatban játszó Artur Jedrzejcsik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában játszott Diósgyőri VTK – FC Krasznodar mérkőzésen, a debreceni Nagyerdei Stadionban 2014. július 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Azonosító: DEBRE20140731015

EL-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Diósgyőri VTK-Krasznodar (orosz) 1-5 (0-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5000 néző, v.: Bülent Yildirim (török)
gólszerzők: Bacsa (49.), illetve Ari (28.), Ahmedov (40.), Pereyra (51.), Joaozinho (88.), Bisztrov (90.)
sárga lap: Gosztonyi (66.)

  • Diósgyőri VTK: Antal B. (Rados, 80.) – Eperjesi (Bognár I., a szünetben), William Alves, Debreceni (Grumic, a szünetben), Husic – Egerszegi, Kádár, Elek Á., Gosztonyi, Németh M. – Bacsa
  • Krasznodar: Szinyicin – Jedrzejczyk, Martinovics, Sigurdsson, Kalesin – Gazinszkij – Laborde (Bisztrov, 59.), Pereyra (Pomerko, 81.), Ahmedov, Joaozinho – Ari (Wanderson, 59.)

Az első félidőben egyértelmű fölényben futballozott az orosz csapat, és a félidő közepén meg is szerezte a vezetést. A Diósgyőr főként kontrákkal próbálkozott, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni, ezzel szemben a vendégek növelték előnyüket.

A szünetben Szivics Tomiszláv kettőt is cserélt, aminek szinte azonnal meg is lett az eredménye: a frissen pályára küldött Bognár gyönyörűen emelt Bacsához, aki kapásból tüzelt a hálóba. A Nagyerdei Stadion közönsége ugyanakkor nem örülhetett sokáig, két perccel később ugyanis Pereyra óriási gólt lőtt a bal felsőbe, visszaállítva ezzel a kétgólos különbséget. A folytatásban az oroszok növelhették volna előnyüket, de számos gólhelyzetet elpuskáztak, köztük a legnagyobbat Bisztrov, akinek Antal kapus hatalmas hibája után – igaz, a magyar hálóőrnek kifordult a bokája az esetnél – csak az üres kapuba kellett volna passzolnia, de célt tévesztett.

A Krasznodar a hajrában sem állt le, Bisztrov pedig kiharcolt egy büntetőt, amelyet a brazil Joaozinho értékesített, majd az utolsó pillanatokban Bisztrov is betalált, beállítva ezzel a végeredményt.

Ahmedov, Odil; Joaozihno; Bacsa Patrik

Debrecen, 2014. július 31. Az orosz csapatban játszó Odil Ahmedov (b) és Joaozihno (j), valamint a diósgyőri Bacsa Patrik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában játszott Diósgyőri VTK – FC Krasznodar mérkőzésen, a debreceni Nagyerdei Stadionban 2014. július 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Azonosító: DEBRE20140731017

sgg \ gkp

MTI 2014. július 31., csütörtök 22:27

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply