A Juventus történelmet írhat

2016. May 21. Saturday in Hírek, Olasz Serie A

Kingsley Coman
Az első olasz labdarúgóklub lehet a Juventus, amely megvédi tavalyi duplázását, ha szombaton a pontvadászat után az Olasz Kupában is győzni tud.

A torinói alakulat immár öt éve uralja a hazai pontvadászatot, emellett pedig már a nemzetközi porondon is megmutatta az erejét. A tavalyi BL-döntő után viszont idén a negyeddöntő jelentette a végállomást Massimiliano Allegri alakulata számára, a Juventus szombaton duplázással feledtetheti a BL-kiesést. Az Olasz Kupa elhódításával ráadásul történelmet írhatna, Olaszországban ugyanis még egy csapatnak sem sikerült megvédenie a hazai duplázását.

Ugyanakkor a Milan számára kiemelkedően fontos a meccs, ha nem nyer Cristian Brocchi alakulata, akkor a lombard egyesület zsinórban harmadszor marad le a nemzetközi kupaindulásról, ilyen pedig Silvio Berlusconi tulajdonos 1986. óta tartó irányítása alatt még nem történt.

A Juventus 26 veretlen meccsből álló sorozatot produkált, amelyet az utolsó előtti fordulóban a sereghajtó Verona elleni vereség zárt le. A bajnokságban oda-vissza legyőzte milánói riválisát, a Milan legutóbb 2012-ben tudta megverni a Juventust tétmeccsen.

A milánóiak keretéből több kulcsember is sérült, Luca Antonelli és Ignazio Abate kihagyja a finálét, de M’Baye Niang visszatérése is kérdéses még. A torinóiak csapatából Leonardo Bonucci fog hiányozni eltiltás miatt, Sami Khedira pedig vádlisérülése miatt nem léphet pályára a római döntőben.

A Milan szombati sikerére a szorzó 7.50, a döntetlenre 3.60, a Juventus győzelmére 1.53.

A Milan a bajnokság utolsó körében 3-1-re kapott ki a Romától hazai pályán, a Juventus 5-0-ra nyert a Sampdoria ellen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply