A Juventus az időjárás áldozata volt

2013. December 13. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Kiesett a Juventus a Bajnokok Ligájából, miután a kedden félbeszakadt meccs szerdai folytatásában kikapott a Galatasaraytól. Az olasz bajnok csak az Európa Ligában folytathatja.
Carlos Tevez

A Juventus az időjárás áldozata lett a BL-csoportkör utolsó fordulójában.

A Galatasaray Wesley Sneijder góljával 1-0-ra győzött a Juventus ellen a Bajnokok Ligája B csoportjának hatodik fordulójában, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A meccset még kedden este kezdték el, de akkor havazás miatt félbeszakadt, szerdán pedig futballra gyakorlatilag alkalmatlan körülmények között játszották le a hátralévő egy órát.

A pályáról ugyan nagyjából letakarították a havat, de a gyep tiszta sár volt – főleg az a térfél, amelyre támadnia kellett a szünet után a Juventusnak -, és mivel a havazás szerdán sem kímélte Isztambult, így pár perc után a fehérről piros labdára váltottak a csapatok. A találkozót végül Sneijder 85. percben lőtt gólja döntötte el, így a Galatasaray 7 ponttal a második helyen végzett a 16 pontos Real Madrid mögött, míg a Juventus 6 ponttal csak a harmadik lett, ezzel az Európa Ligában folytathatja.

Antonio Conte, a Juve szakvezetője a meccs után elmondta: a szerdai napon sem lett volna szabad folytatni a meccset, és a szünetben, bő tíz perc játék után mindent meg is tett, hogy a játékvezető lefújja a találkozót, ám mindhiába. Kollégája, a Galatát irányító, ugyancsak olasz Roberto Mancini egyetértett Contéval, szerinte balesetveszélyes és játékra alkalmatlan volt a pálya.

“Didier Drogba azt mondta, mindkét csapatnak ugyanolyan rossz a pálya. Szerintem ez nem igaz, mert mi játszani próbáltuk a focit, és ezt ilyen talajon nem lehetett megtenni. Normális pályán a saját játékunkat játszhattuk volna, és továbbjutunk. Azt gondolom, igazságtalan a kiesésünk, még ha igaz is, hogy magunknak tettük nehézzé a dolgunkat. Most a bajnokságra kell fókuszálnunk, szeretnénk szebbé tenni az évzárást, majd mindent megteszünk azért, hogy minél tovább jussunk az Európa Ligában” – így Conte, aki azt viszont nem volt hajlandó kimondani, hogy az EL-ben a döntőbe jutás a cél, amit egyébként hazai pályán játszhatna le a csapat, hiszen a finálét Torinóban rendezik tavasszal.

Nem ez volt az első ilyen eset a Juventusnál, hogy az időjárás kibabrált a csapattal. A 13 évvel ezelőtti olasz bajnokság utolsó fordulójában Perugiába utazott a csapat, ahol rutinmunkának ígérkezett a pontelőnye megtartása. Az első félidőben minden rendben ment, de a szünetben óriási vihar érkezett a Renato Curi Stadion fölé. Pierluigi Collina bíró ugyan 82 percet várt a folytatással, de a játékot csak befejezték, irreális talajon is, a Juventus kikapott, így elveszítette a bajnoki címet az utolsó meccsét megnyerő Lazióval szemben.

A Juventus a hétvégén az újonc, jelenlet a 17. helyen álló Sassulolót fogadja a Serie A-ban, a címvédő győzelmére 5.50 az odds, a döntetlenre 6.50, a vendégek sikerére pedig 17.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply