A hazai győzelem ízére vágyik a Hertha

2013. December 13. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Jos Luhukay

Október 19-e óta nem nyert hazai pályán bajnokit, sőt, még gólt sem szerzett a Hertha BSC labdarúgócsapata. A berlini együttes a német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának pénteki nyitányán azt a Werder Brement fogadja, amely egy hete kiütéses, 7-0-s vereséget szenvedett a Bayern Münchentől.

 

A Werder jelenleg csupán a 14. helyen szerénykedik, pedig a szezonkezdet nagyon jól sikerült, hiszen az első két fordulóban a Braunschweig és az Augsburg ellen aratott szűk 1-0-s győzelmek többet sejtettek. A csapat azonban összesen négy győzelmet és négy döntetlent ért el, hétszer kikapott, és a legutóbbi kilenc fordulóban mindössze egyszer tudott nyerni: november 3-án a Hannovert győzte le 3-2-re.

A Hertha 22 pontot gyűjtve a hetedik, hat győzelem és négy döntetlen mellett mindössze ötször szenvedett vereséget. És bár a berlini Olimpiai-stadion sokáig jó ómennek számított, az utolsó három bajnokin semmi se jött össze: a Schalke 2-0-ra, a Leverkusen 1-0-ra nyert idegenben, az Augsburg ellen pedig csak egy szerény gól nélküli döntetlent sikerült összehozni.

“Nagyon várom már a péntek esti mérkőzést” – nyilatkozta Jos Luhukay, a Hertha edzője. “Ez lesz a téli szünet előtti utolsó hazai mérkőzésünk, szeretnénk örömet adni a szurkolóinknak. Már az Augsburg ellen jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést, csak gólt nem tudtunk szerezni. Most azonban győzni akarunk.”

Ha valamikor, akkor a Werder ellen bízhat a találatokban a hazaiak szakvezetője, a brémaiak ugyanis eddig 34 gólt kaptak, ennél többször csak a Hoffenheim hálója rezdült meg a szezon során, 35-ször.

A hazaiaknál Sascha Burchert, Sebastian Langkamp, Johannes van den Bergh, Alexander Baumjohann és Aenis Ben-Hatira nem játszhat, a Werderből Sebastian Prödl, Lukas Schmitz, Zlatko Junuzovic és Felix Kroos hiányzik majd.

A Hertha győzelmére 1.61 az odds, a döntetlenre 4.00, míg a Werder idegenbeli sikerére 5.25 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply