A csoportelsőségre hajt a Barcelona

2013. December 9. Monday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

A már biztos továbbjutó spanyol FC Barcelona a már biztosan kiesett skót Celticet fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjának utolsó, hatodik fordulójában szerda este.
Neymar

A katalánoknak egy pont kell a csoportgyőzelemhez.

A szezont 20 meccses veretlenségi sorozattal kezdő FC Barcelona kisebb hullámvölgyben van, hiszen egymás után kétszer is kikapott, előbb az Ajaxtól a Bajnokok Ligájában, majd az Athletic Bilbaótól, és bár a Spanyol Kupában 4-1-re győzni tudott idegenben, de az ellenfél a harmadosztályú Cartagena volt. Ilyen előjelekkel fogadják a katalánok a Celticet szerdán a Bajnokok Ligája utolsó csoportfordulójában.

A mérkőzés gyakorlatilag tét nélküli, vagy legalábbis a Barcelona már biztosan továbbjutott, a Celtic pedig biztosan kiesett, és a skótok számára már a harmadik hely sem elérhető. A csoport másik meccsén azonban a Milan az Ajaxot fogadja, és ha nyer, akkor 11 pontja lesz az olasz együttesnek, a Barcelonának pedig jelenleg 10 pontja van, tehát legalább egy döntetlen kell neki a skótok ellen a biztos csoportelsőséghez.

A Celtic 17 mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, hét pont előnnyel vezeti a tabellát az Inverness előtt. A skót együttes vezetőedzője, Neil Lennon sérülés miatt nem számíthat Beram Kayal, Adam Matthews és Steven Mouyokolo játékára sem, Emilio Izaguirre pedig eltiltott, viszont visszatér eltiltásából Brown és Nir Biton is.

“Az utóbbi időben három meccset játszottunk a Barcelonával, és mind a háromszor nagyon jó teljesítmény nyújtottunk, erre számítok most is. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – mondta a Celtic mestere.

A katalánoknál Lionel Messi továbbra is sérült, akárcsak Victor Valdes és Dani Alves.

A szerda esti mérkőzésen a hazai pályán játszó Barcelona győzelmére 1.18 az odds, a döntetlenre 8.00, a Celtic sikerére pedig 19.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply