A Chelsea válogatott védővel erősített

2016. January 31. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Guus Hiddink
A Chelsea új játékosa Matt Miazga lett a New York Red Bulls együtteséből, az ifjú védő érkezésének nem mindenki örült a londoniak keretében.

A Chelsea a téli átigazolási időszakhajrájában jelentette be, hogy fél évre kölcsönbe megszerezte Alexander Patót, ám a brazil nem az utolsó igazolása volt a londoni kékeknek januárban. Egy nappal az átigazolási piac lezárása előtt a Chelsea bejelentette, hogy megszerezte a New York Red Bulls fiatal védőjét, Matt Miazgát.

A mindössze 20 esztendős labdarúgó 2013-ban lett a New York-i focicsapat felnőttcsapatának a tagja, miután a klub szerződést kínált a saját nevelésű játékosnak, aki így elkerülhette a draftot. Az első idényében csak egyszer lépett pályára, 2014-ben már ötször, az áttörést pedig 2015. jelentette a számára. Miazga tavaly márciusban lett állandó kezdő a Red Bullsban, és azonnal bizonyított is. Remek teljesítményével az év végén a negyedik helyen végzett a szurkolók voksolásán az Év védője-szavazáson.

A lengyel szülőktől származó Miazga korábban kijelentette, hogy nem kíván a lengyel válogatottban szerepelni, Jürgen Klinsmann ezért meghívta az amerikaiba. Már be is mutatkozott a felnőtt nemzeti csapat mezében is, ám jelenleg az U23-as válogatott tagjaként az olimpiára készül.

Korábban egykori mestere, Jesse Marsch és a Chelsea jelenlegi edzője, Guus Hiddink is elismerően nyilatkozott róla, ugyanakkor leigazolásának a hírére a londoniak keretének két fiatal tagja, Josimar Quintero és Kasey Palmer is megkérdőjelezte Miazga leigazolásának a szükségességét.

A Chelsea vasárnap az FA-kupában a Milton Keynes Dons vendége lesz: a hazai győzelemre a sorzó 11.00, a döntetlenre 5.50, a vendégek sikerére 1.33.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply