A Chelsea edzője Conte lett

2016. April 5. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Antonio Conte
Igaznak bizonyultak a pletykák, miszerint Antonio Conte, az olasz válogatott szövetségi kapitánya lesz a Chelsea csapatának új szakvezetője.

A londoni klub hétfőn saját hivatalos honlapján jelentette be a hírt, miszerint megállapodott a szakemberrel, és 2019 nyaráig szóló szerződést kötött vele. A Juventus egykori világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes középpályása 2006-ban kezdett edzősködni, előbb a Barit (2009), majd a Sienát (2011) is feljuttatta a Serie B-ből az élvonalba. 2011 nyarán került a Juventushoz, és az előző két szezonban egyaránt csak a 7. helyen végző együttest sorozatban háromszor is bajnoki aranyéremig vezette – ilyen triplázásra utoljára a harmincas években volt képes a klub.

“Véget vetettünk végre a találgatásoknak ezzel a bejelentéssel, boldog vagyok, hogy a Chelsea engem választott. Nagyon izgatottan várom azt a napi kihívást, amit a Premier League jelent majd a számomra” – nyilatkozta a londoni klub hivatalos honlapján.

Conte lesz a Chelsea történetének ötödik olasz edzője Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti és Roberto Di Matteo után.

“Nagyon örülünk, hogy sikerült megnyernünk a világ egyik legismertebb szakemberét, így könnyebben tudjuk a jövőt tervezni” – nyilatkozta a Chelsea igazgatója, Marina Granovskaia. “Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Guus Hiddinknek, aki remek munkát végzett december óta.”

Hiddink elődje, José Mourinho december közepéig kilenc vereséget gyűjtött össze, a holland szakemberrel azonban a Premier League-ben még nem kapott ki a Chelsea, legutóbb az Aston Villa otthonában győzött 4-0-ra.

A hét végén a Swansea City otthonába látogatnak a londoniak, a walesiek hazai győzelmére a szorzó 3.75, a döntetlenre 3.40, míg a Chelsea idegenbeli sikerére 2.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply