A BL is tét a Hertha BSC rangadóján

2016. March 11. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Klaas-Jan Huntelaar
Rangadóval indul a Bundesliga 26. fordulója, a harmadik helyen álló Hertha a közvetlenül mögötte tanyázó Schalkét fogadja a berlini Olimpiai-stadionban.

Dárdai Pál csapatának mindössze egy pont az előnye a mostani ellenfél előtt, ráadásul az ötödik Mainz és a hatodik Mönchengladbach is a Hertha nyomában van.

Az eddig lejátszott 63 egymás elleni összecsapásból a Schalke 31-et nyert, a Hertha 21-et, és a gelsenkircheniek majdnem másfélszer annyi gólt lőttek, mint a fővárosiak (90-63). A statisztika alapján a Schalke a Hertha mumusának számít, mivel a berliniek 14 meccs óta nyeretlenek ebben a párosításban, ez a csapat leghosszabb győzelem nélküli sorozata a Bundesliga-ellenfelekkel szemben.

A Hertha utoljára 2006 szeptemberében tudott győzni a Schalke ellen, akkor Cristian Giménez volt a hős, aki duplájával eldöntötte a találkozót. Pedig eleinte nagyon ment a berlinieknek a Schalke ellen, mert a csapat az első 12 hazai meccsét mind megnyerte a párharc kezdetén, az azóta lejátszott 19-ből viszont csak hatszor zárt sikerrel.

A Hertha mostani edzője, Dárdai Pál is játszott azon a 2006-os meccsen, amikor a csapat utoljára intézte el a Schalkét, ő egyébként pályafutása első és utolsó Bundesliga-találkozóját is a gelsenkircheniek ellen vívta, és a berliniek 1997-ben és 2010-ben is 1-0-ra kaptak ki. Dárdai biztosan felhívja majd védői figyelmét Klaas-Jan Huntelaarra, aki eddig hét gólban volt benne a Hertha elleni öt meccsén, ötöt ő maga szerzett, kettőt pedig előkészített.

A hazaiaknál Langenkamp lesz a legnagyobb hiányzó, aki vádlisérüléssel bajlódik, míg a Schalkét Höwedes és Choup-Moting elvesztése érintheti érzékenyen. Sané ellenben visszatérhet, bár a Kicker szerint csak a kispadon kezdi majd a meccset.

A Hertha győzelmére a szorzó 2.62, a döntetlenre 3.25, a Schalke sikerére 2.80.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply