A BL-döntőt két madridi csapat játssza

2016. May 5. Thursday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Dani Carvajal
Az Atlético a Bayern ellen jutott be a BL döntőbe és 2014 után ismét a spanyol főváros két csapata vívja legfontosabb európai kupasorozat fináléját.

A másik elődöntőben ugyanis a Real Madrid a Manchester Cityt fogadta, amellyel 0-0-t játszott az angliai első meccsen, és a statisztika a spanyolok továbbjutását ígérte, mivel korábban nyolcszor játszottak gól nélküli meccset az egyenes kieséses szakaszban az első meccsen, és hétszer sikerült megnyerniük a párharcot.

A meccs előtt az volt a legnagyobb kérdés a Real Madrid számára, hogy Cristiano Ronaldo combsérülése után játszhat-e, de végül megkönnyebbülhetett Zinedine Zidane és a csapat szurkolói is. A Manchester City számára viszont rosszul indult a meccs, a 10. percben le kellett cserélni a csapatkapitányt Vincent Kompanyt, vagyis a védelem egyik vezére dőlt ki. Tíz perccel később megszerezte a vezetést a Real, Dani Carvajal passzolt a beinduló Gareth Bale elé, aki be akarta adni a labdát, ami megpattant Fernando lábán, és végül a kapufáról bevágódott.

A madridiak Sergio Ramos révén egy érvénytelen gólt is szereztek az első félidőben, míg a City majdnem egyenlített, de Fernandinho a jobb kapufát találta el. A fordulás után is sokkal veszélyesebb volt a Real, Modric ziccerét Hart védte, aki C. Ronaldo fejesénél és lapos lövésénél is a helyén volt. Aztán Bale fejesénél a léc segítette ki az angolok kapusát.

A City egy góllal továbbjutott volna, de mindössze egy veszélyes Agüero-lövést sikerült felmutatni, ami elzúgott a kapu fölött, így a Real 1-0-s összesítéssel jutott a döntőbe, vagyis ismét madridi házidöntő lesz.

A Realnak még a bajnoki címre is esélye van, hiszen csak egy pont a hátránya a Barcelona, Atlético páros mögött. A Real hétvégén a Valenciával játszik. A Real győzelmére a szorzó 1.18, a döntetlenre 7.00, a Valencia sikerére 13.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply