A Bayern a Dinamo ellen folytathatja a gólgyártást

2015. December 9. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Robert Lewandowski
A Bajnokok Ligája mostani idényéből még csak a csoportkör 5 fordulója járt le, de a Bayern München már 17 gólnál jár, ami meccsenként 3,4-es átlagnak felel meg.

Ezzel a bajorok szerezték a legtöbb gólt az idei sorozatban, megelőzve a 14-nél járó Barcelonát, valamint a 12-12 gólt elérő Leverkusent és Zenitet.

Amíg a Bayern 5 forduló alatt jutott el 17 gólig, addig 2010-ben a végső győztes Internazionale az egész sorozatban, vagyis 13 meccs alatt ért el ennyit. Ezzel az Inter a BL legminimalistább győztese, 1993 óta az akkor José Mourinho által irányított kék-feketék számítanak a legkevesebb lőtt góllal a csúcsra ért klubnak. Csak eggyel előzi meg az Intert az Ajax és a Liverpool, előbbi 1995-ben, utóbbi 2005-ben győzött 18 góllal, és mindkét csapat a Milant verte a fináléban.

A legtermékenyebb BL-győztes a Real Madrid volt, amely a 2013-2014-es szezonban 41 gólt szerzett, ezek közül Cristiano Ronaldo egymaga 17-et, amivel új rekordot állított fel. A BL-győztesek ranglistáján a második és a harmadik helyet is a Real foglalja el, amely 2000-ben és 2002-ben is 35 gólt szerzett a győzelemig vezető úton.

A Bayern már az utolsó forduló előtt bebiztosította a továbbjutását, így három mérkőzése még biztosan lesz, de a csapat formáját látva nehéz elképzelni, hogy megállna a 16 között.

A szerdai utolsó fordulóban Josep Guardiola csapata a horvát Dinamo Zagreb vendége lesz, amelyet hazai pályán 5-0-ra győztek le. A Bayernre ráfér most is egy magabiztos győzelem, miután a Bundesliga hétvégi fordulójában a csapat elszenvedte első vereségét, amikor 3-1-re kikapott a Borussia Mönchengladbach otthonában. A bajorok nem a legerősebb csapatukkal állnak fel, több kulcsember is hiányzik majd, így több poszton is azok kaphatnak lehetőséget, akik eddig kevesebb percet töltöttek a pályán a BL-ben.

A Dinamo szerdai győzelmére 11.00 a szorzó, a döntetlenre 5.50, a Bayern diadalára 1.33.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply