A Barcelonáé Arda Turan

2015. July 8. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Arda Turan
Arda Turant, az Atlético Madrid török válogatott középpályását szerződtette az FC Barcelona. A katalán együttesből három focista is bekerült a Copa América álomcsapatába, ezzel a Barcelona adta a legtöbb játékost a legjobb tizenegybe.

Arda Turan 2011 óta szerepel az Atlético Madridban, de a nyáron elhagyhatja a csapatot, erről cikkeztek a lapok. A középpályás már évek óta az Atlético egyik legjobbja, amióta ott szerepel mindegyik bajnoki szezonban legalább harmincszor lépett pályára. Sorban álltak érte a sztárcsapatok, legfőképpen a Manchester United és a Milan érdeklődött iránta, de a Barcelona közbelépett és megszerezte a 81-szeres török válogatott játékost.

Spanyol lapértesülések szerint Arda Turanért 34 millió, és egyéb juttatásokban 7 millió eurót fizet a Bajnokok Ligája-győztes klub a fővárosiaknak, ugyanakkor a megállapodásban van egy olyan kitétel, miszerint a klubnak – az addigra megválasztandó új elnökségnek – július 20-ig joga van visszaadni Arda Turan játékjogát az Atlético Madridnak 30,6 millió euróért.

Megválasztották a már véget ért Copa América álomcsapatát, amelybe a Barcelonából került be a legtöbb játékos. A legjobb tizenegyben Lionel Messi és Javier Mascherano, valamint Claudio Bravo kapott helyet. Az értesülések szerint Messi kiérdemelte a torna legértékesebbjét megillető címet is, de a szupersztár annyira csalódott volt az elvesztett döntő után, hogy visszautasította a díjátvételt.

A Barcelona első tétmérkőzése az idei szezonban augusztus 11-én lesz, amikor a Sevillával játssza az európai Szuperkupa-döntőt. A katalánok győzelmére a szorzó 3/10, a döntetlenre 9/2, a Sevilla sikerére pedig 8/1.

Forrás: Unibet

Leave a Reply