A Barcelona holland kapust igazolna

2016. August 19. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Jasper Cillessen
Az El Mundo Deportivo híradása szerint a Barcelona az Ajax 30-szoros holland válogatott kapusát, Jasper Cillessen szeretné szerződtetni, ha Claudio Bravo a Manchester Cityhez igazol.

A holland válogatott első számú kapusának több vetélytársa is volt a feltehetőleg távozó chilei hálóőr helyéért vívott küzdelemben. A kiszemeltek között a Valencia kapusa Diego Alves és a Napolinál szolgálatot teljesítő Pepe Reina neve is szerepelt, de végül a Barca vezetősége a holland szerződtetése mellett tette le a voksát.

Persze könnyen lehet, hogy az átigazolásból nem lesz semmi, hiszen Bravo még nem a City játékosa és a hírek szerint Luis Enrique vezetőedző ragaszkodna hozzá. Az El Mundo jelentése szerint a problémát az okozza, hogy a chilei elvágyódik a klubtól, miután úgy érzi riválisa, a német Marc-André ter Stegen jobban élvezi a bizalmat.

Ez főleg annak tükrében érdekes meglátás Bravo részéről, hogy Luis Enrique némileg szokatlan módon az elmúlt szezonban rotálta kapusait, és míg a német jobbára a BL-ben és a Spanyol Kupában védett – összesen 26 mérkőzésen -, addig Bravo csak a bajnokságban kapott lehetőséget, de ott 32 alkalommal.

Mindenesetre bárhogyan is alakul a kapuskérdés Barcelonában, az egyelőre nem tisztázott, hogy a vezetőedző Bravo távozása és Cillessen érkezése esetén is megtartaná-e a jelenlegi rendszert, vagy kinevezné a két kapusa egyikét első számúnak.

A spanyol bajnokság első fordulójában a címvédő Barcelona szombat délután negyed hétkor a Betist fogadja. Ha az elmúlt idény során tapasztaltakból indulunk ki, akkor a katalánok összeállítása Bravo nevével fog kezdődni, akit egyébként nagyjából 10-12 millió euróért szerezhetne meg a Manchester City. A hazai győzelemre a szorzó 1.083, a döntetlenre 11.00, a Betis sikere pedig 29.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply