200 millió fontot is elkölthet az Arsenal a nyáron

2015. July 25. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Arsene Wenger
Lord Harris, a londoniak klubigazgatója elárulta, hogy az Ágyúsok akár átigazolási rekordot is dönthetnek annak érdekében, hogy megszerezzék a szükséges csatárt.

A Premier League elmúlt idényében harmadik helyen végzett csapata, az Arsenal anyagi jólétben várhatja az új szezont, és ha szükséges 200 millió fontot is elkölthet a nyár folyamán, ha Arséne Wenger úgy gondolja.

A trófeamentes évek alatt nem a fejetlen költekezés filozófiát követte a közgazdász végzettségű szakember. Leginkább az európai futball második vonalából válogatta ki a tehetségeket, majd nevelte fel őket és adta el. Az Ágyúsok utolsó két éve már jelezte, hogy új időszámítás kezdődik a klub életében, hiszen az anyagi források folyamatosan duzzadtak.

Az anyagi biztonságot tovább növelte 2014-ben az új mezszállító szponzor, a Puma, és a lehetőségeket az is jól jellemezte, hogy a csapat sztárjai Aaron Ramsey, Theo Walcott, Jack Wilshere, Laurent Koscielny és Alex-Oxlade Chamberlain is a klub kötelékében maradtak hiába csábította őket több európai topklub. A friss igazolások pedig olyan csapatokból jöttek, mint a Barcelona (Alexis Sánchez) vagy a Real Madrid (Mesut Özil).

A folyamat pedig nem áll le, sőt, erőteljesen gyarapodik: Lord Harris legfrissebb nyilatkozatában támogatásáról biztosította Arséne Wengert, hogy akár átigazolási rekordot is is dönthet annak érdekében, hogy megszerezze azt a csatárt, akire szüksége van.

“Most bárkit meg tudunk szerezni, kivéve azt a pár játékost, aki egyszerűen elmozdíthatatlan. 200 millió font áll rendelkezésre. Wenger akkor sem idegeskedik, ha nincs pénz játékosra, de akkor sem költ, ha van 100 milliója. Jelenleg nem áll szándékunkban senkit sem igazolni, kivéve, ha olyan szupersztárt találunk, mint Mesut Özil vagy Alexis Sánchez. Ha Wenger úgy gondolja, dönthet akár átigazolási rekordot is, mi támogatjuk benne. Lionel Messin és Cristiano Ronaldón kívül bárkit megkaphat.” – nyilatkozta Harris.

Az Arsenal augusztus 9–én hazai pályán, a West Ham Unted ellen kezdi meg a 2015/16-os bajnoki idényt, az Ágyúsok győzelmére 1/3 a szorzó, a döntetlenre 4/1, míg a WHU idegenbeli sikerére 8/1.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply