by

Pulis lett a WBA új vezetőedzője

2015. January 1. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Tony Pulis
A West Bromwich Albion hétfőn jelentette be, hogy megvált a csapat vezetőedzőjétől, Alan Irvine-tól, csütörtökön pedig már ki is nevezte az új szakvezetőt.

 

A WBA számára meglehetősen gyengére sikerült az ősz, a csapat 19 forduló alatt mindössze négy győzelmet jegyzett, tíz alkalommal pedig vesztesen hagyta el a pályát. Irvine-nal szemben az eredménytelenség ellenére is hosszú ideig kitartott a vezetőség, az együttes ugyanis nem tartózkodott a kiesőzónában, de a múlt heti, Stoke Citytől elszenvedett vereség (ami zsinórban a harmadik bajnoki zakó volt) után betelt a pohár, a nyáron kinevezett szakvezetőnek mennie kellett.

Január elsején a klub bejelentette, hogy a 2013-ban az év menedzserévé választott Tony Pulis, a Stoke és a Crystal Palace korábbi szakvezetője lesz az utód. Pulis egy nappal a bajnoki idény kezdete előtt mondott fel a Palace-nál, azóta nem volt munkája, most két és fél évre kötelezte el magát a West Bromwich Albionhoz.

“Óriási öröm számomra, hogy kineveztek az Albion vezetőedzőjének, és egy egyszerű, de fontos üzenettel szeretném kezdeni munkámat. Minden sikeres klub összefogásra épül, és ezt szeretném elérni Albionban is. Mindenkire szükség van, aki a csapat javát akarja: a szurkolókra, a klub dolgozóira, a játékosokra. Összefogással elérhetjük a közös célt, és feljebb léphetünk a tabellán” – fogalmazott Pulis.

Az új szakember a csütörtöki, West Ham elleni idegenbeli mérkőzést még a lelátóról nézi meg, de szombaton, a Gateshead elleni FA-kupa-meccsen már leül a kispadra. Ez utóbbi találkozón a hazai pályán játszó WBA győzelmére 1.22 az odds, a döntetlenre 7.00, az amatőrbajnokságban (ötödosztály) szereplő kiscsapat diadalára pedig 15.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply