by

Kramerről lemaradt a Real Madrid

2014. December 23. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Christoph Kramer
2019-ig meghosszabbított szerződését a Bayer Leverkusennel Christoph Kramer, aki a nyáron a német labdarúgó-válogatottal világbajnoki aranyérmet szerzett, ugyanakkor a leverkusenieknél még egyetlen mérkőzést nem játszott a nagy csapatban.

 

Ez a furcsaság úgy fordulhatott elő, hogy a Bayer harmadosztályú tartalékcsapatában szereplő játékost 2011-ben a másodosztályú Bochum vette kölcsön, és két évad során 61 mérkőzésen négy gólig jutott. Teljesítményére felfigyelt a Borussia Mönchengladbach is, az előző szezonban már az élvonalban harcolt ki magának kulcsszerepet a középpályán, és jelenleg is ott futballozik.

Joachim Löw is itt figyelt fel rá, és válogatta be a brazíliai vb-keretbe, de itt szúrta ki Kramert a Real Madrid is. Carlo Ancelotti edző a közelmúltban meg is említette egy nyilatkozatában, mennyire tetszik neki a játéka, és most szükség is lenne rá, hiszen a középpályán Luka Modric, James Rodriguez és Sami Khedira is sérült.

A 23 éves játékosra azonban igényt tart a Leverkusen is, amely a szezon végén visszavárja, és nem elégszik meg azzal, hogy 2017-ig a klubhoz kösse, újabb két évvel meghosszabbította szerződését.

“A leverkuseni vezetőkkel folytatott megbeszélés után nem volt kérdéses, hogy elfogadom a szerződéshosszabbítási ajánlatot” – nyilatkozta Kramer. “Ifjúsági játékos korom óta a klubhoz tartozom, mindig is arról álmodtam, hogy egyszer bemutatkozhassam a felnőttek között. Nagyon köszönöm, hogy kölcsönben a Bochumban és a Mönchengladbachban komoly szerephez jutottam, ez nagy öröm számomra.”

Kramer a 2014-15-ös szezonban eddig 15 bajnokin kapott lehetőséget, a Stuttgart és a Werder Bremen ellen egy-egy gólt is szerzett. A Bundesliga csapataira öt hét téli szünet vár, a negyedik helyen álló Mönchengladbach január 31-én a Stuttgart ellen játszik legközelebb. A hazaiak győzelmére 2.90 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Borussia idegenbeli sikerére 2.37 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Leave a Reply