Xabi Alonso Madridban marad

2014. January 9. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Két évvel meghosszabbította a spanyol válogatottban is számításba vett Xabi Alonso szerződését a Real Madrid labdarúgócsapata.
Xabi Alonso

Xabi Alonso két évvel hosszabbította meg szerződését.

A királyi gárda arról állaposott meg a középpályással, hogy 2016 nyaráig a klub kötelékében marad, de a klubnak a következő, harmadik évre is opciós joga van a hosszabbítást illetően.

“Otthon folytatom a következő két évben, nagyon boldog vagyok, hogy ezt közölhettem. Hajrá Madrid” – írta a középpályás szerda esti Twitter-üzenetében, de a klub később hivatalosan is megerősítette a hosszabbítás tényét.

Alonsót az utóbbi időben több angol klubbal is hírbe hozták, mivel szerződése a nyáron lejárt volna. Egyrészt egykori csapata, a Liverpool szerette volna visszacsábítani, de a Sky Sports úgy értesült, hogy a Manchester City és a Chelsea is harcba szállt volna érte.

A 32 éves középpályásra azonban edzője, Carlo Ancelotti is igényt tartott, a Marca szerint az olasz szakvezető kijelentette, hogy a Realnak fontos az játéka. A megállapodás értelmében Alonso nettó fizetése négy-hatmillió euró közötti lesz, értesült szintén a spanyol sportnapilap.

Xabi Alonso karrierjét az utóbbi fél évben sérülések hátráltatták. A nyáron ágyéksérülés miatt műteni kellett, majd felépülését követően egy augusztusi edzésen eltörött egy csont a jobb lábfejében. A karácsony előtti utolsó, valenciai bajnokin ismét megsérült, akkor a dobhártyája szakadt be.

A hírek szerint a csapat több játékosa iránt is nagy az érdeklődés, Fabio Coentraót a Manchester United, Angel Di Maríát az Arsenal vinné, de felröppent Alvaro Morata távozásának a lehetősége is.

Ancelotti ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, se távozó, se érkező nem lesz a januári átigazolási szezonban. “Nagyon jó csapatunk van, nincs szükségünk változástatásra” – mondta.

A bajnokságban harmadik helyen álló fővárosiak a Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Osasunát fogadják. A csütörtöki összecsapáson a hazaiak győzelmére 1.083 az odds, a döntetlenre 11.00, míg a vendégek sikerére 23.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply