Visszatért Angliába De Bruyne

2015. August 27. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Kevin De Bruyne
A német Kicker és a Welt állítása szerint megállapodás született Kevin De Bruyne ügyében.

Az átigazolási időszak utolsó hetében a Manchester City 75 millió eurót igért Kevin De Bruyne-ért, amire már a Wolfsburg sem tudott nemet mondani.

A játékos 2012-ben szerződött a Genktől a Chelsea-hez, de a londoni klubnál mindössze három mérkőzésen szerepelhetett. Aztán a klub előbb visszapasszolta a Genkhez, majd a 2012/13-as szezonra a Werder Bremenhez adta kölcsön. A Bundesligában olyannyira magára talált, hogy a Wolfsburg 18 millió fontot ki is fizetett érte a Chelsea-nek januárban.

De Bruyne pedig szárnyakat kapott és az elmúlt évben az egész Bundesliga legjobb irányítója lett, 51 tétmérkőzésen 16 gólt szerzett és 28 gólpasszt adott. Már tavaly decemberben lehetett hallani arról, hogy a Manchester City és a Bayern München érdeklődik iránta, de miután szerződése 2019-ig klubjához kötötte, Klaus Allofs sportigazgató azt mondta, amíg valaki 65 millió eurót nem kínál érte, addig meg sem fontolják az eladását.

A Manchester Citynél úgy látszik, a pénz nem számított, a 24 éves játékos sok rekordot átír, hiszen Bundesligában még nem történt ekkora üzlet, de ő lesz az angol klub történetének legdrágább igazolása is.

A német források szerint már csupán a kötelező orvosi vizsgálat van még hátra, és aláírhatja szerződését, amely hat évre szól, és heti 200 ezer fontos fizetést tartalmaz. A City egyszer, 2011 januárjában már okozott keserédes élményt a wolfsburgiaknak, amikor megvásárolta 32 millió euróért Edin Dzekót.

Az angol klub idén alaposan kiköltekezett: Raheem Sterlingért 62,5 millió eurót fizetett a Liverpoolnak, míg Nicolás Otamendi eladásából 40 millióval gazdagodott a Valencia.

A Premier League 2015/16-os szezonjának egyetlen százszázalékos csapata szombaton az újonc Watfordot fogadja, a Manchester City hazai győzelmére 1.20 a szorzó, a döntetlenre 7.00, míg a vendségek sikerére 11.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply