Vilanovára emlékeztető mezben futballozik a Barca

2014. May 1. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Tito Vilanova, per sempre etern (örökkön örökké) feliratú, a néhai edzőre emlékeztető mezekben játssza szombati bajnokiját az FC Barcelona.

 

A futballklub csütörtökön, a honlapján tudatta a hírt, hogy a különleges szereléssel is tisztelegni kívánnak a nagyszerű tréner előtt, aki rákbetegségben, múlt pénteken hunyt el 45 évesen.

A Getafe elleni mérkőzés előtt a Camp Nou Stadionban gyászünnepséget tartanak Vilanova emlékére, aki egykoron játékosa is volt a katalán csapatnak. Videofilmmel idézik fel pályafutását, majd egyperces néma felállással búcsúznak el az edzőtől.

Vilanova 2012 nyarán Josep Guardiolától vette át a Barcelona irányítását, és egyetlen szezonjában bajnoki címet nyert játékosaival, majd tavaly júliusban gégerákja miatt lemondott. Decemberben másodszor diagnosztizáltak nála rosszindulatú daganatot, így New Yorkba utazott kezelésekre.

A szakembernél először 2011 novemberében – amikor még Guardiola másodedzője volt – állapítottak meg rákot. Két gyermeke közül az egyik jelenleg a Barcelona akadémiáján futballozik.

sjk \ slr \ blz

MTI 2014. május 1., csütörtök 17:02

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply