Vilanova századik napja a Barcelona kispadján

2012. November 28. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Kereken száz nappal ezelőtt mutatkozott be Tito Vilanova az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadján, s a vezetőedző ez alatt az időszak alatt 85,7 százalékos “hatékonysággal” dolgozott.

A klub hivatalos honlapjának összegzése szerint a 44 éves szakember irányításával a gárda eddig 21 mérkőzést játszott, 18-at megnyert, egyszer döntetlenre végzett, s két alkalommal szenvedett vereséget.

A “Vilanova-érában” az együttes 61 találatot szerzett, ez mérkőzésenként 2,9-es gólátlagot jelent. A gólok több mint egyharmadát, egészen pontosan 23-at Lionel Messi jegyez. A legutóbbi három Aranylabda-szavazáson diadalmaskodó argentin zseni – mint a mezőnyjátékosok közül a legtöbbet foglalkoztatott – összesen 1741 percet töltött a pályán. Őt csak a kapus Víctor Valdés előzi meg, aki – egyetlen Király Kupa-találkozót kihagyva – 1800 percet szerepelt.

Vilanova – aki a nyáron távozott Josep Guardiola helyét vette át – egy rekordot máris a magáénak tudhat: a Barcelona tudniillik még soha nem kezdte ilyen jól a bajnoki szezont. A gárda eddigi 13 összecsapásából 12-őt megnyert, egyszer pedig döntetlenre végzett. Ezzel a mérleggel ráadásul beállította a vonatkozó spanyol rekordot is, amelyet eddig egyedül tartott az ősi rivális Real Madrid az 1991/92-es szezonban mutatott hasonlóan nagyszerű rajtjának köszönhetően. A “magányos” bajnoki csúcshoz a Barcelonának szombat este hazai környezetben az Athletic Bilbaót kell legyőznie.

sgg \ sjk \ bhi

MTI 2012. november 27., kedd 11:50

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply