Valóban élvezi a játékot a Barcelona

2016. February 16. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Neymar
A Barcelona 6-1-re nyert a Celta Vigo ellen a La Liga 24. fordulójában. A hazaiak parádés gólokat szereztek, Messi például büntetőből adott gólpasszt Luis Suáreznek.

A félidőben még csak 1-1 volt az állás, így kevesen gondolták volna, hogy a második játékrészben a Barcelona úgy fog nyerni az idény egyik meglepetéscsapata ellen, hogy közben kisebb gálát fog rendezni. Pedig ez történt. Suárez az 59. és a 81. perc között mesterhármast szerzett, szebbnél szebb akciót követően. Harmadik találatát, akárcsak az elsőt, Messitől kapta, aki önzetlenül legurította neki a labdát a büntetőpontról, és mivel az uruguayi reagált a leggyorsabban, gól lett a jutalmas.

A folytatásban még a csereként beálló Ivan Rakitic és Neymar is betalált, utóbbi pedig a mérkőzést követően elmondta, hogy az edzéseken gyakorolt figurát ő szokta befejezni, nem pedig Suárez.

“Korábban is gyakoroltuk már ezt a tizenegyest, de mindig úgy játszottuk ki Messivel, hogy rám jöjjön ki, én voltam mindig a befejező ember” – fogalmazott a brazil. “Most Suárez volt közelebb a labdához, így ő szerezte a gólt ebből a szituációból. A barátságunk mindennél fontosabb, nem számít, hogy éppen ki talál a kapuba.”

Luis Enrique vezetőedző nem ért egyet azokkal, akik szerint szabálytalan volt a trükkös tizenegyes. A szakember hozzátette, azon felül, hogy eredményesen akarnak játszani, szeretnék a közönséget is kiszolgálni.

“Azon felül, hogy trófeákat akarunk szerezni, látványosan és szórakoztatóan akarjuk ezt tenni” – mondta Luis Enrique. “A büntető teljesen szabályos volt, láttunk már mindannyian ilyet.”

Szerdán a katalánokra bajnoki mérkőzés vár, méghozzá a Sporting Gijon otthonában. A Gijon győzelmére a szorzó 19.00, míg a döntetlenre 8.00, a vendég Barcelona sikerére pedig 1.12.

Forrás: Unibet

Leave a Reply