Új a keret, de a mentalitás a régi az Atleticónál

2014. September 16. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Diego Godin
Jó előjelekkel várja a Bajnokok Ligája legújabb idényét az előző kiírás ezüstérmese, az Atletico Madrid, hiszen a hétvégén a sorozat címvédőjét győzte le idegenben 2-1-re.

 

Néhány hónappal ezelőtt az Atletico nem kis meglepetésre bejutott a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, ahol városi riválisával, a Real Madriddal harcolt a trófeáért. A finálét végül a “királyiak” nyerték 4-1-re, de csak hosszabbítást követően. A hétvégén a két együttes a spanyol bajnokságban mérte össze erejét, és az Atletico 2-1-re nyerni tudott vendégként.

Az Atletico a nyáron kicsit átalakult, mivel Diego Simeone a Chelsea-nek eladta Diego Costát, Thibaut Courtois-t pedig nem tudták ismét kölcsönvenni a londoniaktól, de Filipe Luis is követte két társát Jose Mourinho legénységéhez. A “matracosok” azonban jól igazoltak, amit bizonyít az is, hogy a Reallal szemben megnyerték a spanyol Király-kupát, a bajnokságban pedig hét pontjuk van három forduló után.

“Azt kellene most mondanom, hogy a helyzet kicsit rosszabb lett, mivel a nyáron jöttek hozzánk új játékosok” – mondta Diego Godin, az Atletico védője. “Valóban több új arc van a keretben, viszont egy valami nem változott, ez pedig a mentalitás, és ez a legfontosabb.”

Ettől függetlenül a spanyol együttesnek nem lesz könnyű dolga kedd este, hiszen az elmúlt években olyan patinás csapatok véreztek el Görögországban, mint a Manchester United, a Borussia Dortmund, vagy az Arsenal – utóbbi három alkalommal is az elmúlt öt esztendőben.

Az Olympiakosz győzelmét 4.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.30, a vendég Atletico Madrid sikerére pedig 2.10 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply