Új edzővel menekülne a Depor

2015. April 9. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Roberto Canella
A szerdai, sereghajtó Córdoba elleni 1-1-es döntetlen után a Deportivo La Coruna labdarúgócsapatának vezetése úgy döntött, meneszti Victor Fernandez edzőt, és egy új szakemberrel próbálja felrázni a csapatot.

 

A Depor 30 forduló után hat győzelemmel, 9 döntetlennel és 15 vereséggel a Primera División 17. helyén szerénykedik, előnye mindössze kettő pont a már kiesőnek számító 18. Alméria mögött. A csapat a legutóbbi nyolc bajnokiján nem nyert, legutóbb február 6-án az Eibar ellen győzött 2-0-ra.

A galíciai klub majdnem pontosan kilenc hónapja bízta meg Fernandezt az edzői feladattal, de irányításával a csapat 32 tétmérkőzésen hat győzelmet aratott, így nem okozott meglepetést a döntés. “A Deportivo vezetése őszinte köszönetet szeretne mondani Victor Fernandez, és köszöni neki az eddig elvégzett munkát. De eljött a pillanat, hogy váltani kell” – írta közleményében a klub.

A spanyol sajtó szerint az utódja a klub egykori játékosa, Víctor Sánchez lesz, aki Real Madrid nevelésként, a Racing Santander érintésével 1999-ben igazolt a Deporhoz, amelynek színeiben 210 mérkőzést játszott. A nyolcszoros válogatott középpályás a Panathinaikosznál töltött év után 2007-2008-ban az Elchétől vonult vissza, majd 2010-től másodedzőként dolgozott a Getafe, a Sevilla és legutóbb a görög Olimpiakosznál.

Segítője David Doniga és Ignacio Oria lesz, a stáb vasárnap a Real Sociedad otthonában mutatkozik be. A hazaiak győzelmére 1.80 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a Deportivo idegenbeli sikerére 4.50 szorzóval lehet fogadni. Az őszi mérkőzésen nem született gól, a Depor legutóbb 2007-ben tudott nyerni San Sebastianban.

A klubra nehéz sorozat vár, a jövő héten a címvédő Atlético Madridot fogadja, majd egymás után újabb két idegenbeli meccs vár rá a Málaga, illetve az Elche otthonában.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply