Új edzőt kapott a Hamburg

2014. September 17. Wednesday in Hírek, Német Bundesliga

Rene Adler
Gyengén kezdte a 2014-15-ös bajnoki idényt a Hamburg labdarúgócsapata. Az előző évad végén osztályozón benbmaradó együttes három forduló alatt nem szerzett gólt, és csak egy pontig jutott a Bundesligában, így a klubvezetés nem várt tovább, és menesztette Mirko Slomka vezetőedzőt.

 

A teljesítmények alapján érthető is volt, a Schalke és a Hannover korábbi sikeredzője nagyon gyengén teljesített az észak-német kikötővárosban: 18 mérkőzésen irányította az együttest, ezeken három győzelem, öt döntetlen és tíz vereség volt a mérleg.

Az idei évadban a Köln elleni idegenbeli 0-0-t még sikerként lehetett értékelni, de aztán az újonc Paderborn 3-0-ra győzött Hamburgban, vasárnap pedig Hannoverben kapott ki az együttes 2-0-ra.

Miután a Bundesliga 1963-as alapítása óta a Hamburg az egyetlen csapat, amely mindig az élvonalban szerepelt, nem szeretne a klub kiesni, bár az edzőváltás lehet, csak tüneti kezelés egyelőre. Slomka utódja ugyanis nem egy nagyágyú lett, hanem az utánpótlásból kiemelt Joe Zinnbauer.

A 40 éves szakember játékosként nem futott be nagy karriert (igaz, megfordult az Ulm, a Karlsruhe és a Mainz együtteseiben is), edzőként pedig eddig csak kisebb csapatoknál – SK Lauf, TSV Wendelstein, Henger SV, VfB Oldenburg – töltött be vezetői feladatokat.

“Biztos vagyok abban, hogy Joe új lendületet fog adni és emocionálisan is felrázza a csapatot” – nyilatkozta Dietmar Beiersdorf, a klub vezérigazgatója. “Zinnbauer nem átmeneti megoldás, bízunk benne, de majd meglátjuk, hogy alakul a játékunk a következő mérkőzéseken.”

A hamburgiak Zinnbauer vezette, Regionalligában szereplő csapata nyolc győzelemmel kezdte a szezont, hasonló lendületet várnak el tőle az élvonalban is. A csapatra kőkemény sorozat vár, szombaton a címvédő Bayern Münchent fogadja, majd a még veretlen Mönchengladbach vendége lesz, és egy Frankfurt elleni hazai bajnokit követően Dortmundba utazik.

A Hamburg hét végi, hazai győzelmére 12.00 az odds, a döntetlenre 5.50, míg a bayern idegenbeli sikerére 1.25 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply