Tovább tart a címvédő átka a BL-ben az Atletico Madrid ellen

2016. April 15. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Antoine Griezmann
Az már a BL negyeddöntőjének első felvonásán kiderült, hogy a katalánoknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen az Atletico Torres góljával vezetett a Nou Campban, és a Barca csak akkor tudott fordítani Luis Suárez két góljával, amikor Torres kiállítása miatt már tíz emberrel harcolt az Atlético.

Diego Simeone csapata számára kedvező előjel lehetett, hogy 2014 tavaszán szintén hazai pályán játszotta a negyeddöntő visszavágóját a Barcelona ellen, és akkor 1-0-ra győzött, amivel kiharcolta a továbbjutást. Csendesen indult a meccs, a Barcelonának nem kellett rohannia, az Atléticót pedig próbálkozott ugyan, de sokáig nem járt eredménnyel. Aztán a 36. percben Saul Niguez mesésen tette középre a labdát, az egyedül emelkedő Antoine Griezmann pedig a bal felsőbe fejelt, ezzel már a madridiak álltak továbbjutásra.

A második félidőben még jobb helyzetbe kerülhetett volna a hazai csapat, de Saul ívelt fejese a lécen csattant, Griezmann pedig hiába tört kapura, a lövését védte Marc-André ter Stegen. Innentől a Barca vette át az irányítást, Lionel Messi és társai letáboroztak az Atlético térfelén, a hazaiak pedig teljesen megszállták a 16-osukat, és annak előterét.

A Barca nagy hármasának nem volt jó meccse, Neymar és Messi szinte semmi sem mutatott, Luis Suárez pedig próbálkozott ugyan, de a második félidőben Jan Oblak kétszer is hárította a kísérletet. Aztán a teljesen kinyíló Barcát az Atlético meglepte egy kontrával, aminek a végén Andrés Iniesta kézzel ütött bele Filipe Luis labdájába, a megítélt büntetőt pedig Griezmann lőtte a bal sarokba. A hosszabbításban a Barcelona is kaphatott volna egy büntetőt, amikor Gabi a 16-oson belül kézzel ért a labdába, de Nicola Rizzoli csak szabadrúgást ítélt, amit Messi a kapu fölé lőtt.

Így tehát az Atlético jutott be a legjobb négy közé. A bajnokságban a madridiak csak három pontra vannak a Barcelonától, és a hétvégi fordulóban a Granadát fogadják. Az Atlético győzelmére a szorzó 1.22, a döntetlenre 6.00, a Granada sikerére 15.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply