by

Szlovákia vs. Spanyolország – 2014/10/09

2014. October 7. Tuesday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, UEFA EURO-2016

Szlovakia VS

UEFA Euro 2016

2014/10/09 20:45 (CET),

MSK Zilina

Spanyolország
Csoport pozíció: 2 Csoport pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

UEFA  Euro 2016 selejtező, C csoport, 2. forduló: a csoport egyik mérkőzésén Szlovákia fogadja Spanyolország labdarúgó-válogatottját.

Az első fordulóban Szlovákia Ukrajna vendége volt és 1-0-ra győzött, a gólt Mak szerezte a mérkőzés 17. percében. Szlovákia az utóbbi 8 mérkőzéséből csak egyet veszített el, 2-szer döntetlent ért el és 5 győzelmet aratott.

A spanyolok az első fordulóban Macedóniát fogadták és 5-1-re verték. A spanyoloktól Ramos (16′-büntető), Paco (17′), Busquets (45+3′), Silva (50′) és Pedro (90+1′) volt eredményes, a macedónok gólját Ibraimi érte el a 28. percben büntetőből. A spanyolok a VB után, ahol tudjuk, hogy leszerepeltek, a Macedónia elleni meccsen kívül csak egyszer mérkőztek meg, akkor a francia válogatottól kaptak ki 1-0-ra.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 10.00 1 | 10.00 Unibet X | 4.35 X | 4.35 Winmasters 2 | 1.40 2 | 1.40 Unibet

Zsolnán tehát a csoport két pontveszteség nélküli együttese csap össze, papírforma szerinte a spanyol válogatott van kikiáltva esélyesnek, de az utóbbi időben nyújtott teljesítménye alapján ezen a mérkőzésen is bármi megtörténhet.

Ján Kozák, a szlovák futballkapitány mindent megtesz, hogy csapata ezen a mérkőzésen is jól szerepeljen, most rendelkezésére állnak olyan játékosok mint Martin Skrtel a Liverpool középső védője, az első számú kapus Ján Mucha és Martin Jakubko az Amkar Perm támadója. De rajtuk kívül a keretben van még Marek Hamsík a Napoliból, Juraj Kucka a Genoaból, Norbert Gyömbér a Cataniából, Karim Guédé a Freiburgból, Róbert Mak a PAOK-ból, Erik Sabo a Spartak Trnavaból, stb.

Két nehéz mérkőzés előtt áll a szlovák válogatott, előbb tehát Spanyolországgal játszik, majd 3 napra rá Fehéroroszországba látogat.

Vicente de Bosque Spanyolország szövetségi kapitánya, számít Diego Costára annak ellenére, hogy a Chelsea csatára kisebb sérülésekkel bajlódik. A spanyolok ugyancsak két tétmérkőzést játszanak, előbb tehát a szlovákok ellen, majd Luxemburg ellen.

A spanyol keretben olyan nevek szerepelnek Diego Vostán kívül mint Iker Casillas a Real Madridból, Juanfran az Atlético Madridból, Jordi Alba a Barcelonából, Xabi Alonso a Bayern Münchenből, Andrés Iniesta a Barcelonából, Thiago a Bayern Münchenből, Cesc Fabregas a Chelseaből, Álvaro Negredo a Manchester Cityből, stb.

Nehéz mérkőzés elé néz a szlovák válogatott, de a spanyoloknak sem lesz könnyű dolguk ezzel a kis jól összeszedett együttessel.

A két válogatott eddig négy mérkőzést játszott egymással, amelyből hármat a spanyolok megnyertek, egy pedig döntetlennel végződött. Utoljára 2005. november 16.-án találkoztak egymással, akkor az eredmény 1-1 volt. Abban az időben persze más volt Szlovákia válogatottja, de ugyanakkor Spanyolország is más csapattal vonult fel.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat Mérkőzések száma Győzelem Döntetlen Vereség
Szlovákia 10 5 2 3
Spanyolország 10 6 4

 

Csapat-hol Mérkőzések száma Győzelem Döntetlen Vereség
Szlovákia – hazai 5 2 2 1
Spanyolország – vendég 5 3 2

Összegzés:

Én úgy gondolom, hogy Szlovákia meglepi a spanyol válogatottat és végül döntetlent harcol ki ellenük. Tippem tehát X.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
Döntetlen | 4.50 Döntetlen | 4.50 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/10/07, 23:27

Related Articles

Leave a Reply