Szívesen emlékszik Tuchel az őszi vereségre

2016. March 5. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Thomas Tuchel
A Borussia Dortmund vezetőedzője sokat tanult a Bayern München elleni bajnoki vereségből, Thomas Tuchel szerint csapata le tudja győzni a bajnokot szombaton.

Thomas Tuchelt a nyáron nevezte ki a dortmundi klub, miután a korábbi sikeredző irányítása alatt megbicsaklott a gárda. A Jürgen Kloppot váltó szakember nagy felelősséget vett a nyakába, és eddig nem vallott szégyent. A Borussia ígéretesen kezdte a szezont, ám tény, hogy esélye sincs megszorongatni a címvédő Bayern Münchent, ez kiderült a két csapat őszi bajnokijából is.

A Borussia 5-1-re kapott ki idegenben, többek között ennek is köszönhető, hogy az alig hibázó Bayern München előnye 24 forduló után öt pont a tabella élén. A két csapat szombaton ismét összeméri erejét a bajnokságban, Tuchel pedig könnyű szívvel gondol vissza az őszi vereségre, amelyből a vezetőedző és csapata is sokat tanulhatott.

“Ennek a párosításnak az idegenbeli mérkőzése jól példázta, hogy a fociban milyen nagy vereséget is jelenthet néhány kis hiba elkövetése is. Viszont sokat lehet belőle okulni” – mondta Tuchel. “Az 5-1-es müncheni vereségnek is köszönhetjük, hogy most úgy állunk, ahogy. És tegyük hozzá, hogy elégedettek lehetünk.”

Az őszi vereség ellenére a szakember magabiztos, és úgy érzi, hogy csapata nyerheti a listavezető címvédő elleni találkozót.

“Megvan az önbizalmunk, hogy kimondjuk, tudunk nyerni a Bayern München ellen” – jelentette ki Tuchel.

A Borussia Dortmund győzelmére a szorzó 3.20, a döntetlenre 3.50, a Bayern München sikerére 2.20.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply