Szalai távozna a Schalkétól – sajtóhír

2014. April 4. Friday in Hírek, Német Bundesliga

A Kicker című sportnapilap szerint Szalai Ádám a kevés játéklehetőség miatt távozna a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Schalke 04 együttesétől.

 

Az első számú német szaklap honlapján olvasható hír alapján a magyar válogatott támadó már jelezte is erre vonatkozó szándékát ügynökének.

A 26 éves csatár a nyáron 8 millió euró ellenében érkezett a csapathoz a Mainztól, és jól is kezdődött a gelsenkircheni karrierje, ugyanis a görög PAOK elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn két góljával nagy szerepe volt abban, hogy a gárda kiharcolta a csoportkörben való indulás jogát.

Szalai eleinte a Bundesligában is kezdőként kapott lehetőséget, igaz, ebben nagy szerepe volt annak, hogy a holland válogatott Klaas-Jan Huntelaar sérülés miatt hosszabb időre kidőlt a sorból.

A Kicker megjegyzi: Szalainak rosszul jött, hogy a gárda leigazolta az AC Milantól Kevin-Prince Boatenget, ráadásul Huntelaar visszatérve bombaformába került és legutóbbi 13 mérkőzésén 11-szer volt eredményes. A Schalke egycsatáros rendszerében elől Huntelaar élvezi a bizalmat, ráadásul az elmúlt hetekben Szalait már a nigériai Chinedu Obasi is megelőzte a képzeletbeli rangsorban, így a magyar játékos a legutóbbi 11 fordulóban mindössze 58 percet töltött a pályán.

Nagy kérdés ugyanakkor – írja a Kicker -, hogy a Schalke hajlandó lesz-e elengedni Szalait, akinek a szerződése 2017-ig szól.

sgg \ slr \ ksy

MTI 2014. április 4., péntek 10:18

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply