Speciális szerződést kötött Benítez

2016. March 13. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Rafael Benitez
Kemény feladatra vállalkozott Rafa Benítez, amikor elvállalta a Newcastle United irányítását, a nagymúltú csapat ugyanis 28 lejátszott meccs után a 19., azaz az utolsó előtti helyen áll a Premier League-ben.

Benítezt pénteken nevezték ki Steve McLaren utódjának, és a Newcastle-drukkerek most azt várják tőle, tartsa benn a csapatot. A spanyol edzőnek nem lesz ismeretlen az angol futball világa, hiszen korábban a Liverpoolnál és a Chelsea-nél is dolgozott, előbbivel 2005-ben Bajnokok Ligáját, a londoniakkal 2013-ban Európa Ligát nyert.

Benítez most elismerte, az eredetileg három évre szóló szerződésében szerepel egy olyan kitétel, hogy ha nem sikerül benntartania a csapatot, akkor távozhat. “Igaz, hogy bekerült egy ilyen rész a szerződésbe, de azért vagyok itt, hogy a lehető legjobban végezzem a munkám, és meggyőződésem, hogy sikeresen harcolunk majd a bennmaradásért. Ez egy nagy hagyományokkal bíró klub, és remélem, hogy ismét büszkévé tudjuk majd tenni a szurkolóit. Van már tapasztalatom a kiesés elleni küzdelemben, minden játékostól száz százalékot várok az összes találkozón” – nyilatkozta Benítez, aki a szezont még a Real Madridnál kezdte, ahol azóta Zinedine Zidane került a helyére.

Benítez azt mondta, máshonnan is voltak ajánlatai, de végül két tényező döntött a Newcastle mellett, egyrészt, hogy nagyra tartja a klubot, másfelől így közelebb lehet a családjához. A spanyol edző egyből egy nehéz meccsel kezd új csapatánál, mivel a Newcastle hétfőn a bajnokságot vezető Leicester Cityhez látogat. Ráadásul a Szarkák meglehetősen gyászos formában vannak, mivel legutóbbi hat bajnokijukból ötöt elvesztettek. A Leicester ősszel 3-0-ra nyert a Newcastle otthonában, az előző szezonban pedig ugyanilyen arányban győzött saját pályáján.

A hétfői meccsen a Leicester győzelmére a szorzó 1.61, a döntetlenre 4.20, a Newcastle sikerére 6.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply