Salzburgból erősít a Borussia Dortmund

2014. December 23. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Jurgen Klopp
A Bundesliga utolsóelőtti helyén álló dortmundiak bejelentették, hogy leigazolják Kevin Kamplt, a Red Bull Salzburg szlovén válogatott játékosát.

 

Kampl Németországban született, és a Bayer Leverkusenben kezdte profi karrierjét. A középpályás azonban egyetlen percet sem játszott nevelőegyesületének felnőtt csapatában, előbb kölcsönben szerepelt, majd az Osnabrück és az Aalen csapatainak érintésével 2012-ben a salzburgiak játékosa lett.

A 24 éves labdarúgó Ausztriában gyorsan kulcsemberré vált, két és fél szezon alatt összesen 74 meccsen 18 gólt szerzett, és nagy része volt a csapat bajnoki és kupa elsőségében, valamint, hogy az elmúlt szezonban a Salzburg bejutott az Európa Liga legjobb 16 csapata közé.

“Kevin Kampl hosszú távú szerződést ír alá a Borussia Dortmunddal, amely 2019-ig köti majd klubunkhoz” – szól a bejelentés a Bundesliga 17. helyezettjének honlapján.

“Kampl egy nagyon jó középpályás, akinek a játékstílusa tökéletesen illik az elképzeléseinkhez” – tette hozzá a dortmundiak sportigazgatója, Michael Zorc.

Az átigazolást a salzburgiak menedzsere, Ralf Rangnick is elismerte, hozzátéve, hogy a szlovén válogatott játékosnak ez egy logikus lépés a karrierjében, így az osztrák egyesület nem gördített akadályt az átigazolás elé.

Kampl a Bundesliga tavaszi szezonjának első fordulójában mutatkozhat be hivatalos mérkőzésen új csapatában, január 31-én a Borussia Dortmund a harmadik helyezett Bayer Leverkusen vendége lesz: a hazai győzelem oddsa 2.40, a döntetlenre 3.30, a vendégek sikerére 2.87 a szorzó. A két csapat őszi összecsapását a Leverkusen idegenben 2-0-ra nyerte.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply