Rekordbeállításra készül a Schalke

2014. February 21. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Pénteken Gelsenkirchenben kezdődik a német labdarúgó-bajnokság 22. fordulója, a nyitómérkőzésen a Schalke a Mainz együttesét fogadja.
Klaas Jan Huntelaar

A Schalke nagyszerű formában várja a Mainz elleni bajnokit.

A csapatok egész jó passzban vannak, a hazaiak a legutóbbi hat bajnokin veretlenek maradtak, mi több, ötöt meg is nyertek – a Freiburg, a Hamburg, a Wolfsburg, a Hannover és legutóbb meglepetésre idegenben a Bayer Leverkusen ellen -, egyedül Nürnbergben nem bírtak a hazaiakkal, és a csata gól nélküli döntetlennel végződött.

Nem panaszkodhat a Mainz sem, amely a legutóbbi hét fordulóban csupán egyszer szenvedett vereséget – két hete Wolfsburgban 3-0-ra kapott ki -, négy győzelem mellett kétszer döntetlent játszott.

A Schalke abban bízik, hogy egy újabb sikerrel megszilárdítja helyét a legjobb négy között, bár a klub története során eddig egyszer fordult elő, hogy a téli szünet után zsinórban ötször nyerjen: még a 20012002-es idény során Huub Stevens vezetése alatt.

“A játékosaink jó állapotban és hangulatban vannak, az edzéseken is nagyon koncentrálnak, ez a kiváló morál a hasznunkra lehet” – lelkendezett Jens Keller vezetőedző. “Nagyon jó érzés rápillantani a tabellára, számunkra most csak a Mainz elleni csata számít, de nagyon óvatosan kell játszanunk.”

A nyerő széria mellett jó hír, hogy Julian Draxler most már tényleg százszázalékos állapotban van, így a kezdőcsapatban kap majd helyet. Az előretolt csatár továbbra is a holland Klaas-Jan Huntelaar lesz, kérdés, hogy Keller csatasorba állítja-e Szalai Ádámot, aki éveket töltött Mainzban, és biztos szeretne egykori klubja ellen bizonyítani.

A másik oldalon Thomas Tuchel helyzete nem ennyire rózsás, a szakember ugyanis várhatóan nem számíthat a combsérülést szenvedett koreai támadóra, Joo-Ho Parkra. “Az utolsó pillanatig várni fogok a döntéssel” – nyilatkozta Tuchel.

A hazaiak győzelmére 1.75 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a Mainz idegenbeli sikerére 4.60 szorzóval lehet fogadni.
A várható kezdőcsapatok:

  • Schalke: Fährmann – Höwedes, Felipe Santana, Matip, Kolasinac – K.-P. Boateng, Neustädter – Farfan, Meyer, Draxler – Huntelaar
  • Mainz: Karius – Pospech, Bell, Noveski, Junior Diaz – Geis – Moritz, Malli – Koo – N. Müller, Okazaki

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply