Nem vállal újabb szezont Hiddink

2016. February 22. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Guus Hiddink
Hiába forszírozza az angol sajtó továbbra is a holland Stamford Bridge-i jövőjét, Guus Hiddink vasárnap bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul.

A holland tréner második időszakát tölti a Chelsea-nél, ám ahogy először, most is csak rövid időre vállalta el a londoniak irányítását. Hiddink 2009-ben Luiz Felipe Scolari távozása után vette át a Chelsea-t, de csak a szezon végéig maradt a kispadon. A londoniak tulajdonosával, Roman Abramoviccsal jó kapcsolatot ápoló szakember tavaly decemberben is elvállalta a kékek irányítását, miután Jose Mourinhóval másodszor is szakított a klub.

Bár Hiddink ezúttal is egyértelműsítette, hogy csak az idény végéig lesz a Chelsea menedzsere, az eredmények javulásával sokan marasztalják a szakvezetőt. Vasárnap a 69 éves holland azonban nemcsak azt erősítette meg, hogy a nyáron elhagyja a Chelsea-t, hanem azt is bejelentette, hogy felhagy az edzősködéssel.

“Frissnek érzem magam, minden nap mosolyogva megyek ki az edzőpályára, még ha egy vereség meg is visel. Azonban a fiataloknak kell jönni, nekem pedig a háttérbe vonulni. Ki fogok járni a Chelsea meccseire a következő szezonban is, de nem is gondolok arra, hogy bárhol is dolgozzak” – mondta Hiddink.

A Chelsea a bajnokságban javítani tudott helyzetén, ám még így is csak a középmezőny második felében tanyázik. A Premier League következő fordulójában a Chelsea a remek formában lévő Southampton vendége lesz: a hazai győzelemre a szorzó 2.80, a döntetlenre 3.25, a vendégek sikerére 2.50.

A Southampton elmúlt hat bajnokijából ötöt megnyert, a Chelsea tíz meccse veretlen a pontvadászatban, ám csak négyszer tudott nyerni ez idő alatt.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply