Nem lesz ott az olimpián Messi

2016. January 12. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Lionel Messi
Múlt év nyarán arról cikkeztek a világ nagyobb sportlapjai, hogy a 2016-os nyári olimpia futballtornáján túlkorosként igazi világklasszisok is pályára léphetnek.

A kiírás értelmében ugyanis az U23-asok mellé válogatottanként három-három idősebb labdarúgó is nevezhető lenne, a svédek emiatt Zlatan Ibrahimovic, a portugálok pedig Cristiano Ronaldo szerepeltetését fontolhatják.

A szervezők előre dörzsölték a tenyerüket, hiszen a sztárok jelenléte megdobhatja a jegyeladást is, azonban egyelőre úgy tűnik, Argentína nélkülözni fogja legnagyobb ászát, Lionel Messit.

A Barcelona csillaga válogatott szinten eddig egyetlen aranyérmet szerzett: 2008-ban tagja volt az olimpiai bajnok argentin csapatnak, amelyben akkor olyan nevek játszottak, mint Ezequiel Lavezzi, Juan Román Riquelme, Ángel Di María, Javier Mascherano, Sergio Agüero vagy éppen Ezequiel Garay és Fernando Gago.

Rióban azonban nem lesz ott, ezt Gerardo Martino, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya is megerősítette. A Barcelona egykori trénere szerint Messire a június 3-26-a közötti, Egyesült Államokban rendezendő Copa Américán lesz szükség, ha ezt követően az olimpián is játszana, az kihatna a második félévi teljesítményére.

“Véleményem szerint túlzás lenne, ha Leo végig játszaná a nyarat. A józan ész azt diktálja, hogy ő és a többi sztárjátékos csak a Copán szerepeljen” – nyilatkozta Martino az argentin Clarín című napilapnak.

“Sokkal fontosabb, hogy jó formában legyünk a március végi, Chile és Bolívia elleni két vb-selejtezőn, majd egy kis klubnál töltött idő után a Copa Americán, és ezt követően ismét jöhetnek a világbajnoki selejtezők” – tette hozzá.

Messi a jelenleg is zajló spanyol bajnokságban 13 bajnokin kilenc gólt szerzett, a Király-kupában pedig egyetlen mérkőzésén, a múlt heti, Espanyol elleni 4-1-es győzelemkor kétszer volt eredményes. A csata visszavágójára szerdán kerül sor, az Espanyol hazai győzelmére a szorzó 10.00, a döntetlenre 5.50, míg a Barcelona sikerére 1.30.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply