Megvan Klopp utódja a Dortmundnál

2015. April 19. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Thomas Tuchel
A Dortmund bejelentette, hogy nyártól a korábbi Mainz-edző, Thomas Tuchel látja el a vezetőedzői feladatokat a klubnál.

A dortmundiak néhány napja jelentették be, hogy Jürgen Klopp nem kívánja meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését a klubbal, ezért az idény végén új edző veszi át a csapat irányítását. A vezetőség akkor még nem jelentette be az utódot, vasárnap azonban kiderült, hogy Thomas Tuchel lesz a sárga-feketék új szakvezetője.

Tuchel abban hasonlít Klopphoz, hogy elődjéhez hasonlóan ő is a Mainzot irányította dortmundi kinevezése előtt. Tuchel öt éven keresztül dolgozott a mainziaknál, mielőtt az előző idény végén elhagyta a klubot. A 41 éves szakember három évre szóló szerződést írt alá a Borussiához, július 1-jén áll munkába. Tuchel egy éve a hetedik helyen végzett a Mainz szakvezetőjeként, teljesítményét széles körben elismerték, az utóbbi időszakban a Hamburg és az RB Leipzig is próbálta szerződtetni – sikertelenül.

A Dortmund szombaton 3-0-ra verte a Padernbornt hazai pályán, és jelenleg a kilencedik a tabellán, a hatodik helyezett, még Európa Liga-indulást jelentő helyen álló Augsburg mögött hat pont a hátránya. A Borussia jövő szombaton ismét hazai pályán szerepel, ezúttal a 10. helyezett Frankfurtot fogadja. Győzelmére 1/3 az odds, a döntetlenre 18/5, a frankfurtiak diadalára 9/1 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply