Megsérült Welbeck

2016. May 9. Monday in Angol Premier Liga, Hírek, UEFA EURO-2016

Danny Welbeck
Az Arsenal játékosa, Danny Welbeck mindössze 24 percet játszott a Manchester City elleni rangadón, a londoniak támadóját térdsérülés miatt le kellett cserélni.

Danny Welbeck ebben a szezonban mindössze hetedik alkalommal tudott kezdőcsapat tagja lenni az angol bajnokságban, az angol válogatott csatárt ugyanis egész szezon során sérülések hátráltatták. Welbecket vasárnap a Manchester City elleni rangadón Arsene Wenger csatasorba állította, ám a francia szakembernek már a 24. percben le kellett cserélnie a peches labdarúgót.

A támadó ezúttal térdsérülést szenvedett, ekkor 1-1 volt a mérkőzés állása. A korábbi sérüléséből februárban visszatérő játékos állapota kapcsán egyelőre nem érkezett hivatalos hír, ám a szigetországi sajtó szerint ezzel a visszaeséssel akár az Európa-bajnokságon való részvétele is veszélybe kerülhetett.

Az angol válogatott az Eb előtt három barátságos meccset játszik, Törökország, Ausztrália és Portugália lesz az ellenfél, majd a kontinenstornán B csoportjában Oroszország, Wales és Szlovákia ellen lép pályára. Az angolok június 11-i sikerére a szorzó 2.05, a döntetlenre 3.20, az orosz válogatott győzelmére 3.80.

A két nemzet csapata legutóbb a 2008-as Európa-bajnoki selejtezők során mérte össze erejét, akkor mindkét válogatott nyerte hazai mérkőzését.

A napokban egy másik angol válogatott labdarúgó is kidőlt az Arsenal keretéből: Alex Oxlade-Chamberlain is térdsérülést szenvedett, amely miatt legalább hat hétig nem lesz bevethető, vagyis biztosan lemarad a franciaországi tornáról. A londoniak játékosa Arsene Wenger beszámolója szerint Oxlade-Chamberlain legközelebb a következő szezon elején léphet ismét pályára.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply