Megkapta az Aranycipőt Ronaldo

2015. October 14. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Christiano Ronaldo
Újabb értékes trófeával lett gazdagabb Cristiano Ronaldo, miután ő lett az európai bajnokságok legjobb góllövője az előző szezonban.

A Real Madrid portugál sztárja a Primera División 2014/2015-ös idényében 48 gólt szerzett, öttel előzte meg Lionel Messit, a Barcelona argentin klasszisát, akivel mindig minden téren összehasonlítják. Ronaldo negyedszer lett aranycipős, ezt rajta kívül egyetlen játékos sem mondhatja el magáról, Messinek is csak háromszor sikerült Európa legjobb góllövőjeként zárni.

Az Aranycipőt érő 48 gól egyéni rekord Ronaldótól, korábban a 46 volt a csúcs, amit még a 2011/2012-es szezonban ért el a Realban. “Negyedszer elnyerni az Aranycipőt, ez számomra kiváltság és megtiszteltetés. Ez a díj nagyon fontos nekem. Hogy elégedett vagyok-e? Nem, mert mindig többet akarok. Egy ötödik, majd egy hatodik Aranycipőt és trófeákat a Real Madriddal. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, a Király-kupát és a Bajnokok Ligáját. Remélem, jövőre is látjuk egymást a díjátadón” – nyilatkozta Ronaldo.

A 30 éves játékos nem feledkezett el a társairól sem, megköszönte az ő támogatásukat, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy ő is jól teljesítsen a pályán. “Mindenkinek szeretném megköszönni, aki most eljött, a portugál nagykövetnek, az edzőmnek, az elnöknek, a Real Madrid-szurkolóknak. Örülök, hogy a fiam is látja, ahogy az apja átveszi a díjat. Köszönöm az édesanyámnak, az ügynökömnek, és a barátaimnak. Ez egy különleges pillanat számomra, és számukra is”.

Ronaldo a mostani szezonban 12 meccsen 10 gólt szerzett, és nemrég lépte át az 500 gólos álomhatárt, valamint beérte a Real gólrekorderét, a 323 góllal záró Raúlt. A Real Madrid szombaton a Levantét fogadja a Bernabéuban, ha Ronaldo betalál, újra lesz mit ünnepelnie.

Azon a találkozón a Real győzelmére a szorzó 1.083, a döntetlenre 12.00, a Levante sikerére 23.00.

Forrás: Unibet

Leave a Reply