Mata enyhíthet a Manchester United gondjain

2014. January 23. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Angol lapok szerint a Manchester United labdarúgócsapata megegyezett a Chelsea-vel, és 37 millió fontos, klubrekordnak számító összegért szerződtette Juan Matát, a londoniak spanyol támadó középpályását.
Juan Mata

Mata hamarosan a Manchester Unitednél lövöldözheti a gólokat.

A játékosnak még egy kötelező orvosi vizsgálat kell átesnie, és várhatóan már a következő fordulóban pályára is léphet új csapatában.

A manchesteriekre rá is fér az erősítés, mert Alex Ferguson nyári visszavonulásával és David Moyes érkezésével alapos változások történtek. Ez nemcsak a játékoskeret összetételében és a taktika változásában nyilvánult meg, hanem az eredmények romlásában is. Az együttes 22 forduló után csak a 7. helyen áll a Premier League-ben címvédőként, a hazai pályán a Swansea ellen kiesett az FA-kupából, szerda este pedig büntetőkkel elvérzett a Ligakupa elődöntőjében is a Sunderland ellenében.

Mata érkezése enyhíthet talán a fájdalmon. Hogy nagy a baj, az jelzi az ő szerződtetése, hiszen a klub sohasem adott még ki ennyi pénzt játékosért, az eddigi csúcsot 30,75 millió fonttal a bolgár Dimitar Berbatov tartotta, akit 2008-ban a Tottenhamtől sikerült megszerezni. Ezúttal viszont Ed Woodward ügyvezető igazgató engedélyt adott a nagyobb pénzköltésre, Maa számára pedig jól jött a lehetőség.

A Chelsea-nél nem sok esélye volt a csapatba kerülésre, José Mourinho ugyanis nem játszatta (utoljára az újév napján, a Southampton ellen léphetett pályára csereként), viszont a támadó nagyon szeretne formába lendülni, hogy a spanyol válogatottnál esetleg számoljanak vele is a világbajnoki keret kijelölésekor. A 25 éves játékos az utóbbi időben már egyedül edzett, klubja ugyanis mindenképpen szerette volna eladni a januári átigazolási időszakban.

Mata – akit az előző két szezonban az év játékosának választottak klubjában – hosszabb távra szeretné elkötelezni magát, ha aláírja szerződését, úgy Moyes már a keddi, Cardiff City elleni hazai bajnokin számolna vele.

A Manchester United győzelmére 1.25 az odds, a döntetlenre 5.75, míg a walesi vendégcsapat sikerére 11.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply