Mancini további javulásra számít

2015. January 25. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Roberto Mancini
Az Inter Roberto Mancini érkezése óta a javulás jeleit mutatja, a vezetőedző azonban úgy véli, játékban még sokat kell előrelépnie csapatának.

 

A Serie A őszi szezonjában az Inter erős középcsapatként teljesített, vagyis jelentősen elmaradt a várakozásoktól. Nem is maradt el az edzőváltás, novemberben Walter Mazzarrinak megköszönte a munkáját a vezetőség, helyére Mancinit nevezték ki a gárda élére.

Vele valamelyest javultak az eredmények, a legutóbbi öt bajnokin nem kapott ki a csapat (két győzelem, három döntetlen a mérleg ebben a periódusban), de a tabellán még mindig csak a kilencedik helyen áll.

Szerdán a Sampdoria elleni 2-0-ás kupasiker alkalmával már egész jól mutatott a pályán az Inter, Mancini azonban úgy véli, még innen is sokat kell fejlődni ahhoz, hogy a dobogó közelébe jöhessen fel az együttes.

“Ennél is tudunk jobban játszani. Ha még szervezettebbek leszünk, a minőség is jobban meglátszik majd. Előre kell lépnünk a labdajáratásban, és a támadózónában is önbizalommal kell játszanunk, ugyanakkor a védekezésünk is javításra szorul. Feljebb kell futballoznunk a pályán, be kell vállalnunk az ellenfél szórványos kontráiból adódó rizikót” – mondta Mancini.

A vezetőedző külön kitért a két frissen igazolt focistára, Xherdan Shaqirire és Lukas Podolskira, akik a Sampdoria ellen összehozták a vezetőgólt, és végig jól teljesítményt nyújtottak a találkozón.

“Shaqiri klasszisa nyilvánvaló volt számomra már az elejétől kezdve. Örülök, hogy Podolski is remek teljesítményt nyújtott” – így a vezetőedző.

Az Inter vasárnap a 13. helyen álló Torinót fogadja. A két csapat augusztus végén 0-0-ra végzett egymással Torinóban. Az Inter győzelmére 1.80 az odds, a döntetlenre 3.50, a vendégek sikerére 4.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply