Lewandowski óvatos

2014. February 26. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

A Zenit elleni 4-2-es győzelemből két gólt vállaló Robert Lewandowski szerint még nem dőlt el a továbbjutás, és azt nem tehetik meg, hogy a saját közönségük előtt nem adnak ki magukból mindent a BL-nyolcaddöntő visszavágóján.
Robert Lewandowski

Lewandowski szerint még nem lefutott a párharc.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén már öt perc után 2-0-ra vezetett a Borussia Dortmund a Zenit Szentpétervár ellen, és végig dominálva, magabiztosan nyerte 4-2-re a mérkőzést. Mkitarjan és Reus volt az, aki öt perc után eldöntötte a továbbjutást, és bár az 57. percben Satov szépített, de Lewandowski visszaállította a kétgólos különbséget.

A 69. percben Hulk próbálta meg visszahozni a meccsbe az orosz csapatot, de Lewandowski két perccel később újabb gólt szerzett, egy letámadást követő labdaszerzés után lőtte ki a hosszú sarkot, ezzel a szezon végén a Bayern Münchenhez igazoló lengyel csatár Dortmund legutóbbi 39 BL-góljából 20-ban vállalt szerepet (16 gól, 4 gólpassz).

Lewandowski természetesen a kincstári optimizmust elővéve nyilatkozott a mérkőzést követően, szerinte még nem jutott tovább csapata. “Ez egy nagyon fontos győzelem volt, főleg az volt a fontos, hogy lőttünk négy gólt, bár annak nem örülök, hogy kaptunk kettőt. A pálya talaja megnehezítette a dolgunkat, de így is sikerült nyernünk, mert jól játszottunk, ez azonban még nem jelent semmit, csak azt, hogy előnyből várjuk a visszavágót. Dortmundban viszont mögöttünk lesz a páratlan közönségünk is, ezért nem tehetjük meg azt, hogy nem adunk ki mindent magunkból” – fogalmazott Lewandowski.

Arra, hogy a Borussia Dortmund a visszavágón is győz hazai pályán, 1.30 a szorzó, a döntetlenre 5.50, a Zenit sikerére pedig 9.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply