Lampard búcsút intett a válogatottnak

2014. August 28. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Frank Lampard
Elbúcsúzott az angol válogatottól a csapat egyik nagy ikonja, Frank Lampard, aki 36 évesen döntött a visszavonulás mellett.

 

Lampard a brazíliai világbajnokságon kerettag volt ugyan a csoportkör után búcsúzó angol válogatottban, de csak mellékszerep jutott neki a tornán. A sokoldalú középpályás 1999-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban, azóta 106 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, és 29 góllal segítette az együttest.

Lampard nyáron elhagyta a Chelsea-t, az MLS-ben szereplő New York Red Bull játékosa lett, de klubja azonnal kölcsönadta a Manchester Citynek, így a középpályás továbbra is a Premiershipben szerepel. A válogatottól való visszavonulás bejelentésekor Lampard azzal indokolt, hogy számára is megterhelő a klubváltás, és ezért látta elérkezettnek az időt arra, hogy válogatott fronton a visszavonulás mellett döntsön.

“A száz válogatottságot csak nagyon kevesen érik el, kizárólag a legjobbak tudnak idáig eljutni. Frank nagyszerűen szolgálta hazája válogatottját, sajnálattal vettem tudomásuk a döntését” – jelentette ki Roy Hodgson szövetségi kapitány.

Lampard az úgynevezett aranygeneráció egyik utolsó mohikánja volt az angol válogatottban, ennek a társaságnak volt tagja korábban, David Beckham, Paul Scholes, Rio Ferdinand, Gary Neville, Michael Owen, Steven Gerrard vagy Sol Campbell is, más kérdés, hogy még ez a nagyszerű generáció sem tudott kiemelkedő eredményt elérni az angol válogatottal.

Lampard legközelebb szombaton léphet pályára, amikor a Manchester City a Stoke City gárdáját fogadja. A hazai győzelemre 1.18 az odds, a döntetlenre 7.50, a Stoke győzelmére 13.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply