A kolumbiai Ospina az Arsenalba igazolt

2014. July 28. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

David Ospina
Az angol Premier League-ben szereplő Arsenal hivatalosan is megerősítette, hogy mindenben megegyezett a francia Nice együttesével David Ospina átigazolásáról, a kolumbiai kapus pedig már alá is írt Arsene Wenger menedzser csapatához.

 

Az “ágyúsok” valamivel több, mint hárommillió fontot fizettek a játékosért, aki a kolumbiai válogatott színeiben remek teljesítményt nyújtott a brazíliai világbajnokságon. A Nice vezetőedzője, Claude Puel nem is akarta maradásra bírni Ospinát, hiszen tudja, hogy nagyobb csapatban van a helye.

“Igen, most már hivatalos” – mondta a szakember. “Egy nagyon jó hálóőrről van szó, erről bárki megbizonyosodhatott a vb-n. Fontos a számára, hogy egy másik ligában próbálja ki magát, egy másik gárdában, az Arsenal pedig tökéletes a számára. Képes lesz arra, hogy ő legyen a londoniak kezdő kapusa. Nem csak a védéseivel tudja ezt bizonyítani, lábbal is nagyon magabiztos. Jó játékos, jól olvassa a játékot. Az Arsenal nagyon jó üzletet csinált vele.”

Wengernek mindenképpen szüksége volt egy kapusa, mivel Lukasz Fabianski a Swansea Cityhez szerződött. A francia szakember őszintén elmondta, hogy továbbra is Wojciech Szczesny lesz az Arsenal első számú portása, de ha Ospina olyan teljesítményt fog nyújtani, amivel meggyőzi a szakmai stábot, könnyedén a kezdőben találhatja majd magát. Hozzátette, már régóta figyelte a kolumbiai teljesítményét, mivel szülőhazájában, Franciaországban játszott.

Ospina Hugo Lloris pótlására érkezett a Nice csapatához néhány évvel ezelőtt, a szezonok múlásával pedig egyre fontosabb láncszemévé vált a franciáknak. A dél-amerikai több mint 130 bajnokit játszott a Nice-ban.

Ospina előtt az Arsenal már megszerezte Alexis Sánchezt a Barcelonától, Mathieu Debuchyt a Newcastle Unitedtól.

A londoniak bajnoki címét 7.00 szorzóval lehet megjátszani, míg arra, hogy megnyerik az FA-kupát 10.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply